Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez krijgt laatste kans in cruciaal weekend: "Team terugbetalen voor Hongarije"

Voor Sergio Perez breekt een cruciaal weekend aan. De Mexicaan krijgt een laatste kans om zijn Red Bull-stoeltje veilig te stellen, want na de Grand Prix van België wordt een besluit genomen. Perez heeft er alle vertrouwen in.

Perez FP1 Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Een dramatische kwalificatie, opgevolgd door een sterke race. Sergio Perez kende een wisselvallig weekend in Hongarije en kon dat eigenlijk niet goed gebruiken. De Mexicaan moet Red Bull voor de zomerstop ervan overtuigen dat ze hem moeten behouden, maar vloog op zaterdag van de baan en moest de schade beperken vanaf de zestiende plaats. Dat lukte door naar de zevende plaats te rijden in de race, maar of het heel overtuigend overkwam, valt nog te bezien. Perez krijgt in België een laatste kans om zijn zitje veilig te stellen en blikt vol vertrouwen vooruit op het weekend.

"Het herstel tijdens de race was erg positief", stelt Perez. "Ik denk dat ik liet zien hoe comfortabel ik me in de auto voelde en wat voor potentieel we hadden. Het is frustrerend dat we niet voor het podium konden vechten, want qua racepace had het er zeker ingezeten. Vooral de laatste stint was zeer veelbelovend."

Nu wacht dus de ultieme test, weet Perez. "Nu is het aan mij om in België het hele weekend aan elkaar te knopen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we dat kunnen, want we werken als team goed samen. Het feit dat mijn monteurs de auto na de kwalificatie 's nachts weer volledig hebben opgebouwd, laat zien hoe ongelofelijk hard iedereen werkt. Ik wil mijn team met een goed resultaat terugbetalen voor wat ze hebben gedaan in Hongarije."

Ook interessant:

De Grand Prix van Hongarije zorgde voor flinke opschudding in de Formule 1. Een woedende Max Verstappen op de boordradio, twee McLaren-coureurs die vraagtekens hadden bij de teamorders en een touché tussen Verstappen en Lewis Hamilton. Joris Mosterdijk bespreekt alle gebeurtenissen met Ruud Dimmers en speciale gast Rudy van Buren in een gloednieuwe podcast van RacingNews365!

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'