Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez kritisch op stewards, wijst naar Albon: "Systeem klopt niet"

Sergio Perez zegt dat Alexander Albon één van de redenen is waarom hij in Q2 bij de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk werd uitgeschakeld.

Perez Red Bull Spanish GP Thursday
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sergio Perez miste bij de kwalificatie in Oostenrijk voor de vierde keer op rij Q3. In eerdere races had hij simpelweg de snelheid niet, in Oostenrijk zorgden tracklimits en Alexander Albon volgens de Red Bull-coureur ervoor dat hij niet naar het laatste deel van de kwalificatie ging.

Volgens Perez hielden Formule 1-stewards echter geen rekening met het feit dat hij zich tijdens zijn laatste run geblokkeerd voelde door Albon. In Q2 werd de tijd van Perez meerdere keren geschrapt voor het overschrijden van de tracklimits, maar een laatste poging aan het slot van Q2 was goed genoeg voor P2. Maar ook deze keer werd zijn tijd geschrapt, waardoor hij vijftiende werd en zo voor de vierde keer op rij Q3 miste, terwijl teamgenoot Max Verstappen voor de vierde keer op rij poleposition pakte.

Na de sessie was de Mexicaan niet blij met het 'blok' van Albon bij het uitkomen van de laatste bocht. "We waren een beetje in de war toen ik op weg naar bocht 10 feedback kreeg", vertelde Perez aan de media waaronder RacingNews 365 na de sessie. "Opeens, in mijn laatste ronde, vond ik Albon op mijn pad en ik ging gewoon rechtdoor. Ik kon niet stoppen."

"Ik verloor een tiende of iets meer door rechtdoor te gaan, maar de stewards waren niet bereid om mee te laten wegen dat ik opgehouden werd. Je rijdt een goede ronde en dan ineens word je opgehouden en krijg je een penalty. Het systeem klopt niet. Het is gewoon frustrerend dat we geen goed systeem hebben en dat we er geen rekening mee kunnen houden wanneer deze dingen gebeuren."

Formule 1 GP Oostenrijk 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Ferrari Slaat grote slag en kaapt twee kopstukken weg bij Mercedes