Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez laat oog vallen op nieuw Red Bull-contract, Verstappen enthousiast

Sergio Perez is helemaal niet slecht bezig bij Red Bull en hoopt daarom dat hij en zijn team snel om de tafel kunnen gaan zitten om te praten over een nieuw contract.

Verstappen Perez France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © FIA

Sergio Perez tekende afgelopen winter een contract voor een jaar bij Red Bull. Helmut Marko deed iets wat hij al lang niet had gedaan en haalde een coureur naar het team die niet door Red Bull was opgeleid. De Mexicaan verving Alexander Albon, die als vervanger van Pierre Gasly net als de Fransman geen hele goede indruk wist te maken in het stoeltje naast Max Verstappen.

Na zeven Grands Prix voor Red Bull ziet de toekomst van Perez er al heel wat rooskleuriger uit. Hij stond al twee keer op het podium, waarvan een maal op de bovenste trede. In Azerbeidzjan stond hij klaar om te schitteren op het moment dat Verstappen door een klapband uit de race vloog. In Frankrijk hielp hij zijn teamgenoot vervolgens op solide wijze aan de zege door een strategische doorn in het oog van Mercedes te zijn.

Je zou dus zeggen dat een contractverlenging er aan zit te komen. Perez hoopt dat hij snel om de tafel kan gaan zitten met zijn werkgever en hoopt tevens dat het niet al te lang duurt voordat ze eruit zijn. "We zullen wat rustige weken hebben en dan kunnen we er over gaan praten", zo doelt hij ongetwijfeld op de zomerpauze in augustus. "Hopelijk duurt het niet te lang, want ik heb geen goede ervaringen met lange onderhandelingen", zo glimlacht Checo.

"Maar ik zie het als een natuurlijk proces. Zodra je je comfortabel voelt binnen het team en je op een comfortabele manier met ze werkt, dan zou je vanzelf moeten gaan praten over een nieuwe verbintenis, geleidelijk. Dat moeten we op een rustig moment doen, zodat we op het juiste moment op het juiste kunnen focussen."

Verstappen, die tijdens de persconferentie aan de zijde van Perez zat, zou het niet erg vinden als de lijn die het duo de afgelopen weken samen inzette, nog even kan worden doorgetrokken. "Ik ken Checo natuurlijk al lang, zij het niet als teamgenoot. Het is nu dus iets anders, maar tot nu toe is de samenwerking geweldig. Om samen vooraan het veld te kunnen werken om het beste resultaat voor het team te scoren, dat is wat je wilt."

"Natuurlijk zie ik dat graag zo doorgaan", vervolgt Max. "En ja, hij is een geweldige teamgenoot en we kunnen samen ook veel plezier hebben; we hoeven niet altijd te praten over auto's en set-ups enzo", aldus de Limburger, die een cruciale rol voor Perez weggelegd ziet. "Nu hebben we een auto waarmee we de strijd met Mercedes echt aankunnen en dan is het natuurlijk superbelangrijk om met twee auto's vooraan te rijden en dat is precies wat we in Bakoe en Frankrijk deden. De aanwezigheid van Checo vooraan het veld zal dus cruciaal zijn in de strijd om het kampioenschap voor de constructeurs."

Ook interessant:

Video: Zo werkt het hybridesysteem van een Formule 1-motor

De power units van de F1-auto's zijn zeer complex, maar hoe werken de hybride systemen? Wat is de ERS, wat doet de MGU-H of MGU-K? Wij leggen het uit in onderstaande video.

Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Stiermarken 2021 RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365-podcast Verstappen wordt in stijl drievoudig wereldkampioen Formule 1