Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez legt focus vooral op de constructeurstitel voor Red Bull

In de laatste twee races van het Formule 1-seizoen heeft de 'tweede man' van Red Bull een duidelijk doel. Sergio Perez wil de constructeurstitel veiligstellen en zo veel mogelijk punten scoren in de strijd tegen Mercedes.

Slechts vijf WK-punten scheiden Mercedes en Red Bull van elkaar in de constructeursstand van 2021. In de laatste twee races zal elke punt dus enorm belangrijk zijn. Sergio Perez zegt in ieder geval alles op alles te zetten om de Duitse renstal te verslaan in het WK der constructeurs. "Alles is nog mogelijk", zegt hij tegen onder meer RacingNews365. "De laatste twee races worden heel, heel belangrijk voor het team. Ik denk dat het enorm close gaat worden met Mercedes, maar hopelijk eindigen wij bovenaan", aldus de teamgenoot van Max Verstappen. Op het stratencircuit in Jeddah lijkt Mercedes de favoriet te zijn, maar Perez begint het weekend positief. "We hebben ons zo goed mogelijk voorbereid, zo goed als we kunnen. Vanaf hier zullen we het gaan zien. Ik denk dat het in ieder geval geweldig is om in de slotfase van het jaar op deze plaats te staan."

Perez' eerste constructeurstitel?

Als Perez en Verstappen de constructeurstitel claimen, dan doet de Mexicaan dit in zijn eerste seizoen voor Red Bull. Dit betekent voor de Mexicaan naar eigen zeggen enorm veel. "Dat zou fantastisch zijn voor mij. Het zou heel, heel erg speciaal zijn om dat te kunnen bereiken", zegt hij. "Maar ja, zoals ik al zei: het is al geweldig, geweldig om in dit gevecht te zitten."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"