Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez legt schuld voor klapper bij Sainz: "Het is een ramp voor het kampioenschap"

Sergio Perez leek op weg naar een goed resultaat in Bakoe, totdat hij er keihard afvloog met Carlos Sainz. De Mexicaan vindt Sainz de schuldige in het incident.

Perez race Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Sergio Perez werkte een sterke race af in Azerbeidzjan, maar uiteindelijk zou het wel in tranen eindigen voor de Mexicaan. Perez trachtte Charles Leclerc te passeren, waarna Carlos Sainz profiteerde en de beide kemphanen elkaar hard raakten. Het gevolg? Een megaklapper en 0 punten. Perez baalt als een stekker.

"Het is heel erg jammer", vertelt Perez tegenover Sky Sports. "Ik heb niet veel te zeggen. Het is een ramp voor het kampioenschap en erg zonde dat het weekend van Carlos en mij zo eindigt. Naar mijn mening bewoog Carlos te snel om de slipstream van Charles te volgen. Het was gewoon het verkeerde tijdstip, het verkeerde moment. Het resulteerde in een enorme klapper."

En dat terwijl het zo goed ging, weet Perez. "Het levert een vertrouwensboost op, maar we hebben wel werk te doen. Je ziet het met Max Verstappen, een kleine verandering aan de setup is genoeg om er volledig naast te grijpen."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"