Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez looft nieuwe teammaat Stroll: "Zijn feedback is erg sterk"

Sinds het Formule 1-seizoen 2014 maakt Sergio Perez deel uit van het team van Force India, dat tegenwoordig bekend staat onder de naam Racing Point. Na drie jaren lang samen te hebben gewerkt met Nico Hulkenberg en twee seizoenen strijd met Esteban Ocon, is Perez nu toe aan zijn derde teammaat bij de stal.

In de persoon van Lance Stroll (20) heeft hij een nieuwe collega gekregen. De Canadees is het zoontje van de nieuwe eigenaar van het team: Lawrence Stroll staat namelijk aan het hoofd van het consortium dat in augustus 2018 Force India overnam.

Waar er van buitenaf veel kritiek op Stroll is te horen, omdat de Canadese jongeling zich volgens velen inkoopt in de koningsklasse van de autosport, daar is Perez juist erg positief over het zoontje van zijn nieuwe baas. "We werken goed samen", liet Perez ten overstaande van onder meer RacingNews365 weten, "bovendien is de feedback die Lance geeft erg sterk. Op dit moment in het seizoen is het natuurlijk van levensbelang dat wij, de rijders, onze engineers zoveel mogelijk vertellen om inzicht in het grote geheel te krijgen." Waar Racing Point precies staat is volgens Perez nog niet duidelijk. "Ik wil niet teveel naar de tijdenlijst kijken, ik focus me op mijn eigen zaken." De Mexicaan, in het verleden goed voor zeven podiumplaatsen in de Formule 1, besloot de testweken in Barcelona met een achttiende plek op de gecombineerde tijdenlijst .

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"