Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez looft Verstappen: "Hij heeft ongelooflijke eigenschappen"

Sergio Perez kijkt met tevredenheid terug op de eerste dertien races van het Formule 1-kampioenschap en ziet zichzelf nog steeds als kandidaat voor de wereldtitel. Of het in 2022 gebeurt of niet, hij gelooft nog altijd dat hij teamgenoot Max Verstappen kan verslaan.

Sergio Perez ziet zichzelf absoluut niet als uitgebluste 'tweede' coureur bij Red Bull. De teamgenoot van Max Verstappen weet zeker dat hij wereldkampioen kan worden in de Formule 1, al moet hij daarvoor wel de Nederlander aan de andere kant van de pitbox verslaan. Verstappen leidt met het ingaan van de zomerstop het WK met een voorsprong van 85 punten op Perez. Dat maakt voor de Mexicaan niets uit. Gevraagd door Sportbild of hij wereldkampioen kan worden, reageert hij overtuigend: "Absoluut! Als ik alles goed doe en ik perfect rij, dan kan ik iedereen in de Formule 1 verslaan. Ook Max. Dat heb ik dit seizoen al een paar keer laten zien, maar helaas is het niet gelijk een zekerheid." "Max heeft namelijk ongelooflijke eigenschappen. Hij is zeer volwassen voor zijn leeftijd en heeft een goede controle in de auto. Het is dan ook niet de vraag of ik hem in één weekend kan verslaan, maar meer in hoeveel races in totaal ik voor hem kan finishen. Het gaat over consistentie. Dat is wat een wereldkampioen vormt."

Perez: "Ik zit bij het beste team ter wereld"

De 32-jarige coureur ziet voordelen voor zichzelf in de titelstrijd. Hij doet nog altijd mee in de titelstrijd, maar kijkt al wel tegen een zeer grote achterstand aan. "Mijn ervaring helpt daar ook bij. Ik heb vrijwel alles meegemaakt in de Formule 1. Daarbovenop komt het harde werk en alle energie die ik er in steek. Ik ben in topvorm en dit alles geeft mij veel zelfvertrouwen. Dat is waarom ik er niet aan twijfel dat ik wereldkampioen kan worden." Red Bull geeft de Mexicaan naar eigen zeggen een grote kans op de wereldtitel. "Ik zit bij het beste team ter wereld. Alle kennis en talent dat hier samenkomt is ongelooflijk. Met Max heb ik een topcoureur naast mij en we werken heel goed samen om Red Bull succesvol te maken. We zijn natuurlijk wel concurrenten, ook, want iedereen wil de beste zijn. We doen er alles aan om beter te worden. Max verslaan is een grote uitdaging", aldus Perez.

Viaplay
x
RB Ontevreden Marko sluit vervanging Ricciardo niet uit: "Complex onderwerp"