Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Perez maakt einde aan ongekende reeks Verstappen

Sergio Perez kwalificeerde zich als vierde voor de Grand Prix van Azerbeidzjan en versloeg zo Max Verstappen, die het met de zesde plaats moest doen. Het was een tijdje geleden dat de Mexicaan daar in slaagde.

Verstappen FP3 Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull had ongetwijfeld op een betere kwalificatie gehoopt in Azerbeidzjan. Max Verstappen en Sergio Perez leken er in de vrije trainingen goed bij te zitten, maar konden uiteindelijk niet om poleposition wedijveren. Perez eindigde op de vierde plaats, Verstappen moest het met P6 doen. Charles Leclerc eiste poleposition op.

Wel komt er op die manier een einde aan een ongekende reeks van Verstappen in de kwalificatie. Perez versloeg de Nederlander voor het eerst sinds de Grand Prix van Miami in 2023 (!). Verstappen was zo maar liefst 33 keer op rij sneller dan zijn teamgenoot, die er ook in de dominante periode van Red Bull niet aan te pas kwam.

Gelukkig voor Perez is die pijnlijke reeks nu voorbij. De Mexicaan voelt zich altijd thuis op het stratencircuit in Bakoe en liet dat nu opnieuw zien. Vorig jaar was het ook een van weinige circuits waar Perez Verstappen wist te verslaan, net als in Saoedi-Arabië en Miami. Het is de eerste keer dit seizoen dat Perez Verstappen de baas is in de kwalificatie.

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Rechterhand Verstappen belangrijke spil in herstructurering Red Bull Racing