Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez maakt zich geen zorgen over Red Bull-zitje na 'wrede' coureurswissel Ricciardo

Met de komst van Daniel Ricciardo naar AlphaTauri staat de positie van Sergio Perez bij Red Bull onder druk. Kan de Mexicaan verbeteren of komt de voormalig teamgenoot van Max Verstappen in aanmerking voor een zitje bij het topteam?

Perez Hongarije
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sergio Perez staat erop dat de terugkeer van Daniel Ricciardo naar AlphaTauri geen invloed heeft op zijn toekomst bij Red Bull. De Mexicaan staat de laatste tijd steeds meer onder druk nadat hij al vijf races Q3 van de kwalificatie niet wist te halen, waardoor hij na de Grand Prix van Miami pas één keer het podium gezien heeft. Zijn teamgenoot Max Verstappen breidt ondertussen zijn voorsprong met 99 punten nog verder uit, waardoor het rijderskampioenschap steeds meer beslist lijkt.

Medelijden met Nyck

De coureurswissel bij het zusterteam van Red Bull, waarbij Daniel Ricciardo het AlphaTauri-stoeltje van Nyck de Vries overneemt, leidt tot nog meer vraagtekens bij de toekomst van Checo naast Max. Over de herschikking bij AlphaTauri zei Perez tegen onder andere RacingNews365 het volgende: "Ik heb medelijden met Nyck, hij heeft maar een korte ervaring in de Formule 1 gehad. En het was behoorlijk wreed, in dat opzicht. Je weet nooit wat de toekomst voor hem in petto heeft, maar het is zoals het is. Dit is Formule 1."

De Vries werd na 10 races ontslagen bij het team uit Faenza. De Nederlander haalde de zomerstop niet. "Het is echt moeilijk om hier de balans uit op te maken", zegt Perez over het ontslag van De Vries. "Sommige coureurs krijgen door omstandigheden wat meer tijd dan anderen. Red Bull had geluk dat Daniel beschikbaar was."

"Van mijn kant verandert er niets"

De Mexicaan is erg blij voor Daniel. "Hij is erg gemotiveerd om terug te zijn, dus goed voor hem. Het is een geweldige kans voor hem." Hij beweert de AlphaTauri-coureur ook niet als concurrentie te zien voor zijn Red Bull-stoeltje: Vanaf mijn kant verandert er niets. Het is niet alleen Daniel daar, het is ook Yuki (Tsunoda). Meer dan de helft van de grid zou graag voor Red Bull willen rijden, dus dit verandert niets."

Of hij ook weet dat Ricciardo zijn zinnen heeft gezet op zijn Red Bull-stoeltje? 'Ik heb niet eens de tijd om te bespreken wat er met Daniel gebeurd is. Ik concentreer me nu op Hongarije en op België. Ik denk niet echt na over 2025. Het is nog ver van mij verwijderd en het is onzin om al zo ver in de toekomst te denken."

Formule 1 GP Hongarije 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-teamadviseur voorziet Red Bull-problemen in Monaco