Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez met zelfvertrouwen naar Zandvoort: "Zomerstop was erg belangrijk"

Na afloop van de Grand Prix van België was het over het algemeen niet de verwachting dat Sergio Perez in Zandvoort nog als teamgenoot van Max Verstappen zou opdraven. Toch is de Mexicaan er komend weekend nog 'gewoon' bij. Zelf is Perez vol zelfvertrouwen voor de tweede seizoenshelft.

Perez Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sergio Perez is ook in Zandvoort nog 'gewoon' de teamgenoot van Max Verstappen. Na een teleurstellende eerste seizoenshelft van de Mexicaan stond zijn positie flink onder druk, maar hij mocht toch blijven. In Zandvoort moet de omkeer worden ingezet door Perez.

"Ik kijk er naar uit om dit weekend terug te zijn in de auto", zo vertelt Perez in de preview van Red Bull. "De zomerstop was erg belangrijk, voor iedereen in het team en in de gehele sport. Met zoveel races is het belangrijk dat iedereen wat rust krijgt en meer dan ooit de kans krijgt om weer even op adem te komen. Ik heb tijd door kunnen brengen samen met mijn familie in Mexico. Ik voel me weer opgeladen en klaar om de tweede seizoenshelft in te gaan. Ik weet dat mijn team er ook zo naar kijkt, want ik ben de hele week in Milton Keynes geweest."

Eerder werd er bekend dat er voorlopig een andere stem te horen is op de boordradio van Perez. De Mexicaan zal de komende tijd een andere race-engineer krijgen en verklaart zelf waarom. "Iedereen zal gaan horen dat er een andere stem op de radio te horen is vanaf Zandvoort. Hugh, mijn race engineer, verwacht binnenkort een kindje en dus zal hij meer tijd thuis gaan besteden. Ik wens hem en zijn familie al het beste met hun nieuwste aanwinst! Woody, mijn performance engineer, zal voorlopig zijn rol overnemen."

Verder staat bij Perez vooral de druk er op. De Mexicaan zal beter moeten presteren om ook volgend jaar nog bij Red Bull te rijden. Hij is zelf in ieder geval vol vertrouwen. "Ik weet wat we de komende weken van de auto kunnen verwachten en ik ben er van overtuigd dat we ons beste beentje voor gaan zetten om de tweede seizoenshelft te maximaliseren."

Ook interessant:

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse Waarom Verstappen en Red Bull 2025 nú al moeten redden