Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez: "Mijn vorm is weer helemaal terug"

Waar Sergio Perez enkele desastreuze raceweekenden meemaakte dit seizoen, liet de Mexicaan in Monza zien dat hij écht wel een aardig potje kan sturen. Hij bezorgde Red Bull een 1-2 door achter Max Verstappen te finishen. Perez kijkt tevreden terug op het weekend in Italië en spreekt lovend over zijn teamgenoot.

Max-Verstappen-Sergio-Perez-Grand-Prix-Monza-2023-RacingNews365
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sergio Perez ving de Grand Prix van Italië aan vanaf de vijfde startplaats. Een combinatie van geduld en een sterke pace bezorgden de Mexicaanse coureur een plaats op de op één na hoogste podiumtrede. Lange tijd knokte Perez met Mercedes' George Russell; later in de race verschalkte hij Ferrari-duo Charles Leclerc en Carlos Sainz. Het sterke teamoptreden van Red Bull maakt hem trots.

"Het geeft veel voldoening om de tweede plaats binnen te slepen. Het was een schitterende dag voor het team. Inhalen was erg lastig op dit circuit en de Ferrari's waren echt snel op de rechte stukken. Het was dan ook moeilijk om me een weg te banen door het veld."

"Dit is Max' moment"

Perez is blij dat de zondag in Monza hem beter afging dan de zaterdag: "Het was een zware race. Ik heb snoeihard gevochten om in te halen en heb alles gegeven. We hebben het zaterdag niet kunnen laten zien, maar op zondag waren we erg sterk qua prestaties. Het team heeft veel werk verricht aan de ophanging en de set-up van de auto en we hebben grote stappen voorwaarts gemaakt. Daarnaast was de sfeer op en rondom het podium geweldig. Ik heb het gevoel dat mijn vorm weer helemaal terug is en hoop het seizoen sterk af te kunnen sluiten."

De zesvoudig Grand Prix-winnaar sluit af met een compliment richting zijn teamgenoot: "De prestatie die Max leverde is echt ongelofelijk. Hij heeft het erg goed gedaan: dit is zijn moment."

Ook interessant:

Recordhouder Verstappen spreekt op de baan, Mercedes vooral daarbuiten

Verstappen deed het onmogelijk op Monza. Meer lof voor hem in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365? Jazeker, maar de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk bespreken heus ook meer.

Formule 1 GP Italië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer