Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez moet gewonnen geld van weddenschap Horner meteen afstaan

Christian Horner zag in Japan hoe zijn coureurs Max Verstappen en Sergio Perez met de eerste en de tweede plek naar huis gingen. Dit resultaat roept vragen op over de toekomst van Perez, die afgelopen weekend een weddenschap won van zijn teambaas.

Perez Horner Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De line-up van Red Bull voor 2025 is al voor de helft gevuld. Max Verstappen heeft tot en met 2028 een contract bij de Oostenrijkse renstal, maar het contract van zijn teamgenoot Sergio Perez loopt eind dit seizoen af.

De Mexicaan hoopt op een verlenging, en liet eerder al voor de camera van Sky Sports weten vertrouwen te hebben in de situatie: "De rijdersmarkt is in beweging, dus de komende weken gaat er heel wat gebeuren. Ik verwacht dat ik binnen een maand weet wat ik volgend jaar ga doen." Een interessante opmerking, aangezien Red Bull-adviseur Helmut Marko eerder in Japan al tegen de media had gezegd dat de beslissing voor een eventuele contractverlenging van Perez nog wel even op zich zou laten wachten.

Tegenspraak

Ook Red Bull-teambaas Christian Horner werd naar de toekomst van de Mexicaan gevraagd. "Hij moet blijven doen wat hij aan het doen is", legt Horner uit tegenover de media, waaronder RacingNews365. De Brit spreekt de eerdere woorden van Perez, dat hij binnen een maand zou weten waar zijn toekomst ligt, ook tegen: "Het gaat nog een paar races duren voordat we gaan nadenken over volgend jaar."

Met de beslissing van Lewis Hamilton aan het begin van het jaar om de overstap te gaan maken naar Ferrari in 2025 lijkt silly season '24 officieel geopend. Dit merkt Horner ook op: "Het lijkt erop dat de coureursstoelendans erg vroeg van start is gegaan dit jaar. Iedereen lijkt haast te hebben, terwijl we pas vier races in het seizoen zijn." Deze druk voelen ze bij Red Bull niet. "We hebben geen grote haast. Er is overduidelijk een significante interesse in onze bolides, zoals je zou verwachten, maar Checo heeft de prioriteit."

Weddenschap

Horner en Perez hadden een kleine weddenschap in Japan. "Zijn beste kwalificatieplek was de vierde positie. Dus ik heb een weddenschap met hem gesloten dat hij niet op de voorste rij terecht zou komen. En om een of andere reden vertelde hij me dat hij Bernie Ecclestone precies dat bedrag nog verschuldigd was."

De weddenschap werd dus doorgespeeld naar de voormalig F1-baas. "Ondertussen verdient Bernie geld, terwijl hij hier niet eens is!" De vraag om hoeveel geld het ging, wordt door de Red Bull-teambaas niet beantwoord: "Het was genoeg."

Ook interessant:

Onaantastbare Verstappen rijdt dwars door alle Red Bull-stormen heen

Na het debacle in Australië sloeg Max Verstappen keihard terug tijdens de Grand Prix van Japan. De Nederlander pakte poleposition, verdween aan de horizon en reed en passant ook nog eens de snelste raceronde. Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers en Tom Coronel bespreken zijn bijzondere prestaties in een gloednieuwe aflevering van de RacingNews365 Formule 1-podcast!

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Toekomst Max Schumacher: "Verstappen gaat Red Bull zeker verlaten na vertrek Newey"