Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez moet zich achter de oren krabben: "Dat moment was echt pijnlijk"

Het Grand Prix-weekend in Frankrijk was er voor Sergio Perez eentje om snel te vergeten. In de RacingNews365 Formule 1-podcast bespreken Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers en Tim Coronel de 'pijnlijke' vertoning van de Mexicaan onder de Franse zon.

De Grand Prix van Frankrijk was overduidelijk niet de Grand Prix waar Sergio Perez op had gehoopt. Terwijl Max Verstappen comfortabel het veld leidde na het uitvallen van Charles Leclerc, had teamgenoot Perez het moeilijk met zowel Lewis Hamilton als George Russell van Mercedes, die uiteindelijk beiden boven de Mexicaan finishten. In de RacingNews365 Formule 1-podcast blikken host Joris Mosterdijk, Formule 1-kenner Ruud Dimmers en coureur Tim Coronel terug op het spektakel op Paul Ricard en bespreken ze de tegenvallende Perez. Mosterdijk gooit de stelling op: "Perez moet zich achter de oren krabben", waarop Coronel direct zijn mening heeft klaarliggen. "Niet, één keer, maar twee keer misschien wel! En allebei de oren! Ik zie Ferrari van hem wegrijden, ik zie Hamilton van hem wegrijden, en ik denk 'wat zijn ze hier nou aan het doen?'. Ik vond het één van de zwakke momenten van Perez. Ik heb niet het idee dat Perez Max op deze manier scherp kan houden", oordeelt Coronel. In het begin van de het seizoen was dat wel anders. Denk bijvoorbeeld aan het optreden van de Mexicaan ten opzichte van Verstappen in het Grand Prix-weekend in Monaco. Maar nu is hij weer terug bij af stelt Dimmers. "Sindsdien is het niet heel veel geweest hoor, hij is weer de oude Perez van vorig jaar."

Een pijnlijk moment voor Perez

Als de fan die Dimmers is heeft hij de slechte slotfase van Perez nog even goed geanalyseerd. "Hij werd ingehaald door Russell, door Sainz én hij zat te slapen bij de Virtual Safety Car. Echt ik heb het 26 keer afgespeeld en ik dacht echt van 'het is groen, waarom rijd je niet?' Russell dacht volgens mij nog een seconde van 'huh, ben ik nou te vroeg?'." "Ook qua snelheid was het gat gewoon weer heel groot dit weekend, bijna een halve seconde per ronde (naar Verstappen, red.)", gaat Dimmers verder waarna hij ook de rest van de race van Perez analyseert. "Bij de start was het gewoon Hamilton die een berenstart had, maar Perez kwam er daarna gewoon niet aan voorbij. Hamilton reed zelfs weg bij hem, dat was nog het meest pijnlijke."

Viaplay
x
Max Waarom Verstappen concurrentie kan declasseren tijdens GP China