Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Sergio Perez

Perez na baalweekend in Saoedi-Arabië: "Dit doet veel pijn"

Sergio Perez viel zondag uit tijdens de Formule 1-race op het startencircuit in Jeddah. De Mexicaan baalt van het feit dat het team veel punten heeft misgelopen in Saoedi-Arabië.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De allereerste Grand Prix van Saoedi-Arabië is er een om te vergeten voor Sergio Perez. De Mexicaan viel uit na een aanvaring met Charles Leclerc, al legt de Red Bull-coureur niet de schuld bij de Ferrari-rijder.

"We hadden een beetje pech met de eerste rode vlag, maar na de tweede herstart kwamen we goed weg. We kwamen voorbij Pierre Gasly en Charles en toen ik uit bocht drie kwam, was er gewoon niet genoeg ruimte voor iedereen omdat het daar zo smal is."

"Ik kwam in aanraking met Charles, hij raakte mijn achterband met zijn rechter voorband. Het was een slecht moment voor iedereen, maar wel een heel ongelukkig moment", blikt de Mexicaan terug.

Optimistisch voor Abu Dhabi

Perez bleef na de crash met Leclerc lang op de baan staan en hij legt zelf uit waarom dat was. "Ik bleef met de auto op de baan omdat we probeerden de motor weer aan te zetten. We dachten dat we hem konden herstarten, maar hij was een beetje aan de hete kant en dus moesten we hem wel parkeren."

De Mexicaan zegt dat deze race 'pijn' doet, maar hij is ook optimistisch en hoopt in Abu Dhabi weer gewoon vooraan mee te kunnen vechten. "We hebben cruciale punten verloren in het constructeurskampioenschap dus dit doet veel pijn, maar er is hoop voor Abu Dhabi."

"Er is nog steeds optimisme en iets om voor te vechten en we zullen de laatste race van het seizoen alles geven dus laten we vooruit kijken", sluit de Red Bull-man af. Over enkele dagen komen Perez en zijn collega's alweer in actie tijdens het Grand Prix-weekend in Abu Dhabi van 10 tot 12 december.

Strijd Verstappen en Hamilton gaat nog verder ontsporen

Wat een bizar raceweekend in Saoedi-Arabië. Van een crash van Max in de kwalificatie, tot drie starts en twee straffen in de race voor Verstappen, die verloor van Hamilton. In de nieuwste RN365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de knotsgekke race in Jeddah en blikken we vooruit op de seizoensfinale, die wel eens volledig kan gaan ontsporen...

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Saoedi-Arabië, direct vanaf het Jeddah Corniche Circuit.

4 reacties

x
Onthuld Alles wat je moet weten over de F1-plannen van Audi en Porsche