Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez na baalweekend in Saoedi-Arabië: "Dit doet veel pijn"

Sergio Perez viel zondag uit tijdens de Formule 1-race op het startencircuit in Jeddah. De Mexicaan baalt van het feit dat het team veel punten heeft misgelopen in Saoedi-Arabië.

De allereerste Grand Prix van Saoedi-Arabië is er een om te vergeten voor Sergio Perez. De Mexicaan viel uit na een aanvaring met Charles Leclerc, al legt de Red Bull-coureur niet de schuld bij de Ferrari-rijder. "We hadden een beetje pech met de eerste rode vlag, maar na de tweede herstart kwamen we goed weg. We kwamen voorbij Pierre Gasly en Charles en toen ik uit bocht drie kwam, was er gewoon niet genoeg ruimte voor iedereen omdat het daar zo smal is." "Ik kwam in aanraking met Charles, hij raakte mijn achterband met zijn rechter voorband. Het was een slecht moment voor iedereen, maar wel een heel ongelukkig moment", blikt de Mexicaan terug.

Optimistisch voor Abu Dhabi

Perez bleef na de crash met Leclerc lang op de baan staan en hij legt zelf uit waarom dat was. "Ik bleef met de auto op de baan omdat we probeerden de motor weer aan te zetten. We dachten dat we hem konden herstarten, maar hij was een beetje aan de hete kant en dus moesten we hem wel parkeren." De Mexicaan zegt dat deze race 'pijn' doet, maar hij is ook optimistisch en hoopt in Abu Dhabi weer gewoon vooraan mee te kunnen vechten. "We hebben cruciale punten verloren in het constructeurskampioenschap dus dit doet veel pijn, maar er is hoop voor Abu Dhabi." "Er is nog steeds optimisme en iets om voor te vechten en we zullen de laatste race van het seizoen alles geven dus laten we vooruit kijken", sluit de Red Bull-man af. Over enkele dagen komen Perez en zijn collega's alweer in actie tijdens het Grand Prix-weekend in Abu Dhabi van 10 tot 12 december.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"