© Force India

Nieuwsoverzicht

Perez: "Na Mercedes en Ferrari is Force India het beste alternatief"

In het verleden werd de naam van Sergio Perez regelmatig gelinkt aan één van de topteams, maar inmiddels heeft de Mexicaan zich er vooralsnog bij neergelegd dat een droomtransfer er niet in zit. Perez is zeer gelukkig bij Force India, wat volgens hem na Ferrari en Mercedes het meeste potentieel heeft.

Voor Perez wordt 2019 zijn zesde seizoen bij het team van Racing Point dat tot voor kort nog als Force India in de boeken stond. De inmiddels 28-jarige Mexicaan voelt zich op zijn gemak bij de roze brigade, maar erkent dat hij vooraf niet verwacht had er zoveel seizoenen te rijden.

"Het zijn inderdaad meer jaren geworden dan ik had gedacht, maar ik voel me hier goed en ben zeer positief over dit team. Als je toch niet in een Mercedes of een Ferrari kunt rijden, dan is Force India wat mij betreft het juiste team", aldus Perez die vorig jaar als achtste eindigde in het WK én stond als enige coureur van een team buiten de top drie teams op het podium.

In 2016 en 2017 eindigde Force India als vierde in het WK, maar in 2018 eindigde het team slechts als zevende in het WK, doordat het door een overname tijdens het seizoen weer op nul punten begon. Nu het team een financiële injectie heeft gekregen van het consortium onder leiding van miljardair Lawrence Stroll ziet Perez de toekomst van Racing Point positief tegemoet.

"Dit team bezit over veel potentie waardoor ik erg enthousiast ben over de toekomst. In 2016 en 2017 was ik de 'best of the rest' en vorig jaar lukte dat net niet, maar we beschikken over de mogelijkheden om dit weer te bereiken. Natuurlijk zal dit tijd kosten, maar als alles op zijn plek valt, dan zal het Force India absoluut gaan lukken om die volgende stap te zetten."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen