Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez neemt het op voor Verstappen: "Wie dat zegt, is een slechte verliezer"

Max Verstappen heeft naast veel lovende woorden ook kritiek gekregen na het behalen van zijn wereldtitels in de Formule 1. Teamgenoot Sergio Perez vindt de criticasters maar slechte verliezers.

Na het overschrijden van het budgetplafond kregen Red Bull en Max Verstappen een flinke lading kritiek van concurrenten en volgers van de sport. De Nederlander zou volgens de criticasters een oneerlijk voordeel hebben gehad vanwege de extra besteedde miljoenen in 2021. Sergio Perez wil er niets van weten en noemt het 'volstrekt oneerlijk'. "Als je naar de feiten kijkt, dan heeft Max het kampioenschap niet daardoor gewonnen", zegt hij tegen The Telegraph , doelend op het overschrijden van het budgetplafond. "We hebben er geen enkel performancevoordeel door behaald." "Teams die hier van willen profiteren door Red Bull in een slecht daglicht willen zetten, dat is gewoon oneerlijk. Het laat zien dat het slechte verliezers zijn."

Perez begrijpt boycot Sky Sports

Na de rel rondom de budgetcap van 2021 volgde het volgende incident met Verstappen en Red Bull in de hoofdrol. Na opmerkingen vanuit Sky Sports over Lewis Hamilton die door Verstappen is 'bestolen' van de wereldtitel besloot de Nederlander samen met zijn team om in Mexico niet meer te praten met de Britse zender. Ook Perez stond achter de boycot. "We moeten allemaal voorzichtig zijn met wat we zeggen, zowel de coureurs als de media. De manier waarop we het nieuws presenteren kan er slecht of juist normaal uitzien. Ik denk dat we een rol spelen in het 'minder intens' brengen van iets." "Social media begint steeds toxischer te worden en ik vind het niet gepast van ze (Sky Sports, red.) dat ze Max en Red Bull in slecht daglicht zetten." Daarbij benadrukt Perez wel dat boegeroep naar concurrenten, zoals Lewis Hamilton, ook totaal niet wenselijk is. "Ik snap niet waar het vandaan komt", zo reageert hij op het boegeroep naar de Brit tijdens zijn thuisraceweekend in Mexico. "Lewis is een van de meest populaire coureurs." "Het is niet de manier waarop Mexicanen reageren. Het is niet fijn om te zien. Dit is een geweldige sport, de normen en waarden zijn goed en boegeroep naar een coureur is uit den boze."

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024