Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen nieuws

Perez neemt het op voor Verstappen: "Wie dat zegt, is een slechte verliezer"

Max Verstappen heeft naast veel lovende woorden ook kritiek gekregen na het behalen van zijn wereldtitels in de Formule 1. Teamgenoot Sergio Perez vindt de criticasters maar slechte verliezers.

Verstappen Perez Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na het overschrijden van het budgetplafond kregen Red Bull en Max Verstappen een flinke lading kritiek van concurrenten en volgers van de sport. De Nederlander zou volgens de criticasters een oneerlijk voordeel hebben gehad vanwege de extra besteedde miljoenen in 2021. Sergio Perez wil er niets van weten en noemt het 'volstrekt oneerlijk'.

"Als je naar de feiten kijkt, dan heeft Max het kampioenschap niet daardoor gewonnen", zegt hij tegen The Telegraph, doelend op het overschrijden van het budgetplafond. "We hebben er geen enkel performancevoordeel door behaald."

"Teams die hier van willen profiteren door Red Bull in een slecht daglicht willen zetten, dat is gewoon oneerlijk. Het laat zien dat het slechte verliezers zijn."

Perez begrijpt boycot Sky Sports

Na de rel rondom de budgetcap van 2021 volgde het volgende incident met Verstappen en Red Bull in de hoofdrol. Na opmerkingen vanuit Sky Sports over Lewis Hamilton die door Verstappen is 'bestolen' van de wereldtitel besloot de Nederlander samen met zijn team om in Mexico niet meer te praten met de Britse zender.

Ook Perez stond achter de boycot. "We moeten allemaal voorzichtig zijn met wat we zeggen, zowel de coureurs als de media. De manier waarop we het nieuws presenteren kan er slecht of juist normaal uitzien. Ik denk dat we een rol spelen in het 'minder intens' brengen van iets."

"Social media begint steeds toxischer te worden en ik vind het niet gepast van ze (Sky Sports, red.) dat ze Max en Red Bull in slecht daglicht zetten."

Daarbij benadrukt Perez wel dat boegeroep naar concurrenten, zoals Lewis Hamilton, ook totaal niet wenselijk is. "Ik snap niet waar het vandaan komt", zo reageert hij op het boegeroep naar de Brit tijdens zijn thuisraceweekend in Mexico. "Lewis is een van de meest populaire coureurs."

"Het is niet de manier waarop Mexicanen reageren. Het is niet fijn om te zien. Dit is een geweldige sport, de normen en waarden zijn goed en boegeroep naar een coureur is uit den boze."

Ook interessant:

Verstappen laat zien waarom Perez altijd in zijn schaduw zal staan

Max Verstappen won dominant de GP van Abu Dhabi, terwijl Sergio Perez niet opgewassen was tegen Ferrari. In de nieuwste F1-podcast vellen Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel over alle gebeurtenissen in Abu Dhabi.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

28 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"