Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez niet blij met Red Bull: "Totaal onacceptabel wat er is gebeurd"

Sergio Perez wil verandering zien bij Red Bull na een probleem in de kwalificatie voor de GP van Australië. Een probleem met zijn RB19 zorgde volgens de Mexicaan voor een uitvalbeurt op zaterdag.

Vroeg in de kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van Australië belandde Sergio Perez in de grindbak nadat hij zich verremde. Het incident betekende direct het einde voor zijn kwalificatie, waarna de Red Bull-coureur op zondag moest starten vanuit de pitstraat. Perez kon in de race nog terugvechten naar de vijfde plaats en de snelste raceronde veroveren, maar een P1- of P2-finish zoals in de races daarvoor zat er niet meer in. Volgens de teamgenoot van Max Verstappen is zijn tripje naar de grindbak te wijten aan een probleem met zijn RB19. "Dit was duidelijk een slecht, heel slecht weekend", zegt hij later voor de microfoon van de Formule 1. "We weten allemaal wat er gebeurd is in de kwalificatie en het is totaal onacceptabel. We moeten dit tot op de bodem uitzoeken, want dit voelde verder als een heel goed weekend voor mij, tot aan dat moment in de kwalificatie en de problemen. We hebben zo hard gewerkt om ons klaar te stomen voor de race en door dat incident raakten we op achterstand en verloor ik alle vertrouwen." Door het incident in de kwalificatie liep Perez achter de feiten aan, terwijl Verstappen de race won en uit kon lopen in het kampioenschap van 2023. "Anders had ik ook voor de overwinning kunnen gaan", zo benadrukt de Mexicaan. "Maar een P5-finish is in ieder geval beperkte schade."

Horner weerspreekt Perez

Perez wil graag dat de problemen worden opgelost bij Red Bull, maar teambaas Christian Horner legt uit dat de problemen niet zo groot zijn als het lijkt. "We hebben voorafgaand aan de race een aantal onderdelen verwisseld, die onderdelen hadden er misschien mee te maken. Verder hebben de problemen zich niet in de race herhaald, dus dat was goed nieuws", legt Horner uit aan onder andere RacingNews365. Waar de problemen dan wel vandaan kwamen? "Checo had een lastige derde training, wat verreweg zijn beste voorbereiding was op de race. Daarna begon hij aan de kwalificatie en hij pushte direct. Hij remde hard en laat en uiteindelijk waren de details niet allemaal perfect. Maar ja, dat zijn deze auto's soms ook niet." "Dit is iets waar de coureurs controle over hebben in de auto. We hadden kleine situatie met de motor tijdens de derde training, maar in de kwalificatie was dat lang niet het geval. Er was niets abnormaals", aldus de Red Bull-teambaas.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"