Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez niet in paniek ondanks grote achterstand op toppers in Jeddah

Daar waar Valtteri Bottas de vrijdag in Saoedi-Arabië probleemloos doorkwam, zo bleef Sergio Perez ver achter. De Mexicaan is echter niet in paniek en hoopt er op zaterdag dichter bij te zitten.

Sergio Perez zit dit seizoen regelmatig te ver van Max Verstappen vandaan in de kwalificatie. De Nederlander en zijn Red Bull-team kunnen de hulp van Checo de laatste twee races goed gebruiken in de strijd om het kampioenschap bij de coureurs en de constructeurs, maar op vrijdag in Saoedi-Arabië zag het er nog niet heel erg veelbelovend uit. Met een elfde plaats in de eerste training, op 1,2 seconde achterstand van Hamilton, en een negende plaats plaats in de tweede oefensessie, op 0,7 seconde achterstand van de Brit, is er nog werk aan de winkel. Volgens Perez is er echter nog geen man over boord, vertelt hij. "Het was heel leuk vandaag, want het is echt een heel leuk circuit. Het is heel snel en het is genieten om er op te rijden. Het wordt wel lastig in de kwalificatie met het managen van het verkeer, want dat konden we aan het einde van de tweede vrije training wel al zien toen iedereen op de zachte band reed."

Geen paniek bij Perez

Perez denkt echter dat het op zaterdag nog wel goed kan komen. "Het zal erom draaien dat we op het juiste moment op de juiste plek zijn. Mijn rondetijd op de zachte band is denk ik niet representatief voor waar we eigenlijk staan." "We kunnen nog veel uit de auto halen, dus hopelijk kunnen we de juiste balans en de snelheid vinden om in de kwalificatie mee te doen. Het wordt lastig om de perfecte ronde te rijden, maar we hebben ook nog een lange race voor de boeg op zondag. Alles kan er dus gebeuren. We moeten ervoor zorgen dat we van voren meedoen en zo veel mogelijk er bovenop zitten", aldus Checo.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi