Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Perez onder de indruk van prestaties Verstappen: "Willen allemaal in zijn schoenen staan"

Sergio Perez zag lijdzaam toe hoe teamgenoot Max Verstappen in 2023 negentien races won en zo de wereldtitel pakte. De Mexicaan gaat dieper in op hun onderlinge relatie en is lovend over zijn collega.

Verstappen Perez Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Al met al werd het voor Sergio Perez niet het seizoen waar hij op gehoopt had. Red Bull beschikte over een dominante auto, waar Perez twee races in won, tegen maar liefst negentien voor Verstappen. Perez liep zo de rijderstitel mis en eindigde, met bijna driehonderd punten achterstand, als tweede in het kampioenschap.

Verstappen en Perez kunnen het publiekelijk goed met elkaar vinden, al hebben ze ook wel wat akkefietjes achter de rug. Toch komt bij de Nederlandse fans meteen de Grand Prix van Abu Dhabi van 2021 weer naar boven. Perez hielp Verstappen in die zinderende seizoensfinale door Lewis Hamilton flink op te houden en zag zijn Nederlandse teamgenoot later wereldkampioen worden. Perez stelt dat de onderlinge relatie twee jaar later nog steeds goed is.

"Ik denk dat we een goed jaar hebben gekend en een goede relatie hebben", vertelt de 33-jarige Perez. "Dat geldt ook als we in briefings zaten, qua engineering. Soms pushten we in verschillende richtingen, maar tegelijkertijd hebben we ferm om dezelfde dingen gevraagd voor de auto. Dat is ook positief voor het team."

"Max heeft het geweldig gedaan"

Is de relatie tussen de twee beter dan ooit? "Ik denk het wel, al is onze relatie altijd goed geweest. Het is al ons derde seizoen samen. Ik vind het bijzonder hoe Max overal mee om gaat. Hij heeft het geweldig gedaan en opereerde op een ander niveau. Dat is mooi om te zien, maar natuurlijk willen we allemaal in zijn positie staan. Er is echter maar één kampioen per jaar."

"Uiteraard leer ik ook dingen van Max", stelt Perez. "Hij is en was mijn beste referentie, omdat hij zo competitief was. Dus ik denk dat het nooit slecht is om te kijken hoe hij het aanpakt en of er zaken voor mij werken die hij anders doet. Ik werk altijd vanuit een open benadering en dat is me altijd goed bevallen."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na historische pole Verstappen in Imola