Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez onthult fysieke problemen: "Ik kon dit weekend niet op 100% rijden"

Sergio Perez lag na de openingsfase van de Grand Prix van Groot-Brittannië nog op de laatste plaats, maar kon knap terugvechten naar de tweede plaats. De Red Bull-rijder genoot van de race, vooral tijdens de slotfase. Ook was hij blij dat hij de finish überhaupt wist te halen, want hij had fysieke problemen.

De Grand Prix van Groot-Brittannië begon matig voor Sergio Perez. Tijdens een chaotisch begin liep hij, startend vanaf de vierde plaats, schade op aan zijn voorvleugel. Een pitstop was onvermijdelijk, waarna hij terugviel naar de achterkant van het veld. Toch kon hij tijdens de race terugrijden naar de tweede plaats. Na een chaotische slotfase zat de overwinning er niet meer in voor de Red Bull-coureur, maar hij is vanzelfsprekend zeer tevreden. "Het was een geweldige comeback. We hebben nooit opgegeven en bleven pushen. Op het einde waren er mogelijkheden en gingen we ervoor." "Het was een geweldig gevecht met Charles (Leclerc) en daarna met Lewis (Hamilton). Een episch gevecht en een epische finale."

Perez crashte bijna met Verstappen

Toen Perez schade aan zijn voorvleugel opliep, moest hij teamgenoot Max Verstappen ontwijken om erger te voorkomen. "Ik werd wat afgesneden en had geen ruimte meer om in te sturen. Max zat aan de buitenkant en uiteindelijk raakte mijn voorvleugel beschadigd." "Ik moest wel een pitstop maken om de vleugel te veranderen", aldus Perez, die ondanks het terugvallen op het podium eindigde. "Het was een goede inhaalslag vanaf dat moment."

Perez: "Ik was niet 100%"

Bij Viaplay onthult Perez dat hij niet in zijn beste doen was vanwege een nekblessure die hij in Canada heeft opgelopen bij zijn kwalificatiecrash. "Het was een goed herstel deze race. Het is een weekend geweest waar ik niet 100% was, fysiek gesproken. Ik was misschien 80% dit weekend, dus om dan P2 te pakken is geweldig." "Ik had nog steeds wat nekproblemen, waar ik best wel veel last van had. Ik was daarom gewoon heel blij dat ik de race wist te finishen", aldus de Mexicaan.

Viaplay
x
Max Marko neemt voorschot op F1-afscheid Verstappen