Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez op de bon geslingerd na incident in tweede training op Silverstone

Sergio Perez heeft een kleine boete gekregen voor het overtreden van het snelheidslimiet in de pitstraat van Circuit Silverstone. Verdere consequenties voor het raceweekend van de GP van Groot-Brittannië zijn er niet.

Perez Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Red Bull-coureur Sergio Perez reed nét iets te hard in de pitstraat tijdens de tweede vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië. De maximale snelheid in de pitstraat is 80 kilometer per uur, maar de Mexicaan reed een kleine 0.9 kilometer per uur te hard.

Dat levert hem een relatief kleine boete op. Of beter gezegd: het levert Red Bull een boete op. De Oostenrijkse renstal moet 100 euro betalen voor het vergrijp, maar verdere gevolgen voor het raceweekend van Perez zijn er niet. Voor dergelijke incidenten wordt alleen een straf uitgedeeld als er een voordeel uit wordt gehaald, voornamelijk in de race zelf.

Perez eindigde op de vierde plaats in de tweede training, ongeveer drie tienden achter teamgenoot en de snelste coureur in VT2 Max Verstappen. De Nederlander was in beide sessies op vrijdag de snelste.

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Christian Horner Geeft fout Red Bull toe: "Maar Verstappen was fenomenaal"