Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez opent de jacht op Verstappen na positieve vrijdag: "Dat zou ideaal zijn"

Sergio Perez kende naar eigen zeggen een zeer positieve vrijdag. Hij hoopt dat het de basis is voor een goede zaterdag, gedurende welke hij een gooi naar de poleposition kan doen.

Het was teamgenoot Max Verstappen die tot twee maal toe de snelste tijd klokte op de vrijdag in Groot-Brittannië. Sergio Perez moest het doen met een tweede en vierde plaats in respectievelijk VT1 en VT2. De dag stond volgens de Mexicaan in het teken van de nieuwe banden. Ook in de avond zal het daar nog lang over gaan. "Ja, het was een interessante vrijdag met deze nieuwe banden, de nieuwe constructie. We leren er veel over en dat was interessant. Het wordt een lange avond om te ontdekken hoe we deze banden het beste kunnen gebruiken."

Voor de pole vechten

Volgens Checo zullen die banden wel eens de doorslag kunnen gaan geven tijdens de zaterdag en zondag op Silverstone. Hij stipt een cruciaal punt aan: het opwarmen van de banden. Als dat hem goed af gaat, dan liggen er mogelijk mooie dingen voor hem in het verschiet. "Het gaat vooral om de banden. We moeten ervoor zorgen dat we de goede outlap hebben, dat is hier van groot belang. Als dat ons lukt, dan ziet het er goed uit voor de kwalificatie, maar ook voor de race. Al met al een positieve vrijdag." Wat verwacht hij van de zaterdag? Hij wil de strijd met Max aan gaan. "De auto voelt goed en we hebben goede progressie geboekt tussen VT1 en VT2. Daar ben ik blij mee. Hopelijk kunnen we op zaterdag een nieuwe stap zetten en voor de pole vechten. Dat zou ideaal zijn."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"