Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2023

Perez pakt twee extra prijzen bovenop zege in Bakoe

Naast dat Sergio Perez naar huis ging met de grootste trofee die er te winnen viel in de Grand Prix van Azerbeidzjan, wist hij nog een prijs in de wacht te slepen.

Perez win Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Hij werd door de fans namelijk uitgeroepen tot Driver of the Day, net als in Australië. De Mexicaan kwalificeerde zich op P3 achter Max Verstappen en Charles Leclerc, maar haalde hen, met een beetje hulp van de safety car, al vrij snel in.

Ook vorig jaar in Bakoe leidde Sergio Perez al vrij snel in de race het veld, maar dit ging ten koste van zijn banden en dus moest hij teamgenoot Verstappen uiteindelijk toch voor zich dulden.

Maar dit jaar wist hij de tweevoudig wereldkampioen met gemak achter zich te houden. De Mexicaan kreeg van de F1-fans maar liefst 29,1% van de stemmen. Fernando Alonso, die ook een goede race kende, kreeg 14,3% van de stemmen.

Snelste pitstop

Verder speelde Perez ook een belangrijke rol in de snelste pitstop van de dag. Zijn monteurs waren natuurlijk de grote helden, maar met behulp van Checo en zijn positionering in het pitvak, kon de Mexicaan al na 2,30 seconden weer terug op weg worden gestuurd.

Een ronde eerder was Verstappen aanzienlijk langzamer. Zijn pitstoptijd komt niet in de top tien terug, want met een tijd van 2,92 was het de twaalfde pitstop van de dag. Achter Red Bull was het McLaren met een toppitstop van 2,35. Ferrari completeerde de top drie met een pitstop van 2,49.

In het algemeen pitstopklassement gaat Ferrari nog wel aan de leiding (103 punten). De voorsprong op Red Bull is vier punten (99 punten). Alpine staat op P3, met 60 punten.

Ook interessant:

Getergde Verstappen zal direct hard terug slaan

In de nieuwste RN365 F1-podcast bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk de strijd tussen Verstappen en Perez in Baku. Werd Max op waarde geklopt? Maar er is nog veel meer te bespreken, zoals hieronder te beluisteren is.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking 'Red Bull-vertrek Newey voor GP Miami aangekondigd'