Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez: "Racing Point is niet de beste middenmoter"

Over een kleine twee weken zal Sergio Perez in Melbourne beginnen aan zijn zesde seizoen bij het SportPesa Racing Point F1-Team. Afgelopen weekend liet Perez tegenover het Spaanse Marca weten dat hij dit seizoen een ferme strijd verwacht tussen de teams achter de drie topteams.

"Een aantal teams komt dit jaar in aanmerking om de plaatsen achter de drie favorieten op te vullen. Wij zijn op het moment echter niet het beste team in de middenmoot. Ik schat dat het verschil met de beste middenmoter op dit moment zo’n halve seconde is. Echter heb ik het gevoel dat iedereen binnen het team zeer gemotiveerd is en dat we gedurende het seizoen een kans zullen maken om het vierde team op de grid te worden."

Net als het team van Ferrari maakte ook Alfa Romeo indruk op de recent negenentwintig jarige geworden Perez: "McLaren lijkt een zeer snelle auto te hebben gebouwd. Echter denk ik dat ze in de ‘racepace’ niet veel beter zijn dan wij. Alfa Romeo lijkt wel een goede balans tussen kwalificatie- en racesnelheid te hebben gevonden. Toch blijft het allemaal speculeren, na afloop van de Grand Prix in Melbourne zullen we pas echt weten waar iedereen staat." Met medewerking van Aaron Deckers.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"