Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez reageert gevat op straf in Saoedi-Arabië

Sergio Perez pakte de tweede plaats tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De Mexicaan reed een sterke race en verschijnt tevreden voor de camera's. Hij komt ook nog even terug op de straf die hij kreeg.

Perez Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Sergio Perez liet een goede indruk achter in Saoedi-Arabië. De Red Bull-coureur startte vanaf de derde plaats en passeerde Charles Leclerc in de openingsfase. Er stond weliswaar geen maat op Max Verstappen, maar de racepace van Perez was zeer solide te noemen. De Mexicaan reed op stoïcijnse wijze naar de tweede plaats en is tevreden.

"We hebben zeker vooruitgang geboekt", vertelt Perez. "Het was jammer dat we een plaats op de eerste rij misliepen in de kwalificatie. Ik had een goede start, maar ik kon Charles niet meteen passeren. Wel was het een mooi gevecht."

Perez kwam vroeg naar binnen, omdat Lance Stroll crashte en een safety car veroorzaakte. Dat was wel een dingetje, vertelt de coureur. "Daar werd onze race wel door beïnvloed, want we moesten een lange stint op de hards afwerken. Het was pittig, vooral in het begin. We konden de banden niet opwarmen en gleden veel. Het duurde even voor ik Lando Norris en Lewis Hamilton kon passeren. Maar al met al was het een geweldige dag voor het team. Het is een ander circuit dan in Bahrein en we moeten dit momentum vasthouden."

Wel kreeg de Mexicaan nog een straf. Red Bull stuurde hem bij zijn pitstop weg terwijl Fernando Alonso naderde. Het resulteerde in een straf van vijf seconden. Gelukkig voor Perez was hij snel genoeg om de tweede plaats te behouden. "Dat was balen, maar gelukkig had het geen invloed op mijn race. In dit scenario zat ik dicht bij Max en kwam iedereen de pitstraat in, dus dan moeten we een bredere pitstraat hebben", sluit Perez gevat af.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'