Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez reageert op 'gecreëerde' ophef rond Jos Verstappen

Sergio Perez heeft zijn kant van het verhaal gedeeld, nadat er in de ogen van de Mexicaan ophef was 'gecreëerd' over hoe Jos Verstappen reageerde op zijn overwinning in de Formule 1 Grand Prix van Saoedi-Arabië.

Toen Sergio Perez de Grand Prix van Saoedi-Arabië won, ontstond er wat ophef over de zogenaamd halsstarrige houding van Jos Verstappen richting Perez. Hij zou volgens fanatiekelingen op social media bij de vieringen na de race Perez geen blik waardig hebben gegund, maar niets is minder waar. Hij feliciteerde de Mexicaan met een ferme handdruk. Perez snapt de ontstane ophef dan ook totaal niet, zo laat hij weten in gesprek met persbureau AP . "We hebben handen geschud, maar dat liet de televisieregistratie waarschijnlijk niet zien. Ik zag dat er op social media het nodige over werd geschreven, maar soms zijn mensen erop uit verhalen te verzinnen die nergens op gebaseerd zijn."

Perez: "Dan sta ik ook echt uit"

"Het is waar dat hij niet breeduit lachte, maar je hoeft nu eenmaal niet elk moment van elke dag te lachen", zo vervolgt hij, alvorens hij ingaat op zijn werkrelatie met de vader van Max Verstappen. "Ik heb een goede verstandhouding met Jos. We respecteren elkaar. We kennen deze sport allebei en dit is hoe er met elkaar wordt omgegaan." Overigens probeert Perez zich zoveel mogelijk af te sluiten van de 'ruis' van social media: "Ik rijd met snelle auto's, werk hard met mijn team, maar ik heb ook een leven buiten de sport. Als ik het paddock uit loop, ben ik er ook echt helemaal uit. Het is belangrijk om alles even achter je te laten, want het is verspilde energie om aandacht te geven aan alle geruchten."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"