Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez reageert op geruchten rond Red Bull-exit

Sergio Perez heeft een ontzettend lastig weekend achter de rug in Silverstone. Een flinke blunder tijdens de kwalificatie gooide de boel al vroegtijdig overhoop voor de Red Bull-coureur, maar Perez zette zijn toekomst bij de Oostenrijkse renstal daardoor ook op het spel. Zelf denkt hij daar echter heel anders over.

Perez FP1 Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De Grand Prix van Groot-Brittannië was niet het weekend van Sergio Perez, al is dat nog zacht uitgedrukt. De Red Bull Racing-coureur gooide zijn weekend eigenlijk al in het putje met die flinke blunder tijdens de kwalificatie, maar het werd er tijdens de race niet beter op toen zijn team gokte en verloor met een riskante strategische zet. 

Perez ging na de kwalificatie dan ook diep door het stof, want de Mexicaan kon niet anders dan de hand in eigen boezem steken en zelf de verantwoordelijkheid op zich nemen voor die grote fout. Toch waren zijn welgemeende woorden niet genoeg om te voorkomen dat juist deze druppel de emmer doet overlopen, want van alle kanten wordt er getwijfeld aan zijn toekomst bij Red Bull en in de Formule 1.

Na afloop van de kwalificatie liet Perez tegenover onder meer RacingNews365 al wel weten dat er geen sprake is van een gebrek aan toewijding. "Natuurlijk ben ik volledig toegewijd aan het team en aan mijn carrière. Ik heb nog altijd een contract bij Red Bull en ik zal ervoor zorgen dat ik weer op het juiste pad terecht kom."

Wat zijn toekomst bij Red Bull betreft was er volgens de Mexicaan dan ook geen vuiltje aan de lucht. "Die geruchten leiden me echt niet af, want het is done and dusted. Alles staat vast. Ik moet er nu gewoon voor zorgen dat ik mijn vorm weer terug weet te vinden en dat ik me vooral blijf richten op belangrijke zaken."

Geen afleiding

Perez klonk na afloop van de kwalificatie dus verrassend optimistisch over de stand van zaken, maar de Mexicaan zag waarschijnlijk niet aankomen dat het tijdens de race nog erger zou worden. Hij moest zijn negentiende startpositie namelijk inruilen voor een start vanuit de pitstraat, maar keek hoe dan ook tegen een grote achterstand aan.

Perez had zijn zinnen dus gezet op een flinke opmars om alsnog punten veilig te stellen tijdens de race, maar het mocht allemaal niet baten voor de Red Bull-coureur. Het team nam een flinke gok door hem vroegtijdig op een set intermediate-banden naar buiten te sturen, maar de baan was lang niet nat genoeg om daar echt voordeel uit te halen. Uiteindelijk kwam hij als zeventiende over de streep, ver verwijderd van de top tien én maar liefst twee ronden achter teamgenoot Max Verstappen.

Toch hield de Mexicaan de kaken nog stijf op elkaar wat zijn contract betreft, want zelf heeft hij er nog het volste vertrouwen in dat het op korte termijn allemaal weer op zijn plek zal vallen. "Ik weet waar ik op dit moment sta wat mijn contract betreft. Ik mag niet afgeleid raken door dit soort randzaken, want ik moet me focussen op de komende raceweekenden. Dat is de prioriteit, want als team moeten we uit deze moeilijke periode zien te komen."

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership