Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez reageert stellig op clausule-gerucht in Red Bull-contract

Sergio Perez presteert de laatste weken niet op niveau en dat wakkerde de speculaties over zijn toekomst bij Red Bull Racing nog maar eens aan. De Mexicaan maakt zich naar eigen zeggen echter nergens druk om en richt zich zoals altijd op zijn eigen prestaties.

Sergio Perez British
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sergio Perez is de afgelopen tijd weer een veelbesproken gespreksonderwerp, mede door zijn flinke blunder in de kwalificatie tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. Toch benadrukt de Red Bull-coureur dat hij zich niet druk maakt om alle speculaties en dat hij zelfs wel houdt van de uitdaging die al die negativiteit met zich meebrengt. 

Tegenover onder meer RacingNews365 benadrukt hij dat zijn aanpak nog altijd hetzelfde is als voorheen. "Het is wel lastig om al dat rumoer van buitenaf te negeren, maar aan het einde van de dag kom ik hier om me van mijn beste kant te laten zien. Ik focus me alleen op belangrijke dingen, want alle rumoer van buitenaf wordt uiteindelijk alleen maar groter omdat ik bij Red Bull zit." 

"Maar dat is het mooie van deze uitdaging. Dat is de reden waarom ik heb bijgetekend bij Red Bull, omdat ik echt van die challenge hou. Het is echt heel lastig en het vergt echt veel energie om dit telkens te proberen recht te trekken. Daarom wil ik doorgaan."

Perez snapt zelf dat zijn huidige situatie niet het meest gunstig is voor een coureur, maar heeft vertrouwen in zichzelf. "Je moet hier mentaal wel sterk voor zijn, maar ik vind dat ik dat de afgelopen tijd wel geweest ben. Ik ga echt de uitdaging met mezelf aan om maar uit die lastige periode te komen, maar daarom geniet ik hier juist zo van. Je maakt altijd verschillende soorten druk mee, maar aan het einde van de dag komt het toch allemaal samen." 

Recent kwamen er echter geruchten over mogelijke prestatieclausules naar buiten, wat mogelijk zou betekenen dat Perez nog twee races de tijd krijgt om zich te bewijzen, alvorens Red Bull een besluit zal nemen over zijn toekomst. Perez wil daar echter niets over zeggen. "Ik mag niet over mijn contract praten, maar de komende twee races zijn voor mij persoonlijk wel belangrijk. Ik wil op vakantie kunnen zonder me ergens slecht over te voelen en ik wil dat mijn kant van de garage dat ook kan. Verder praat ik nergens anders over, want ik ben volledig toegewijd en gefocust." 

Wat voor rol kan het team in deze lastige periode nog spelen voor de Mexicaan? "Ik heb laatst mijn contract nog verlengd, dus het team hoeft me echt niet gerust te stellen over dit soort dingen. Het enige relevante op dit moment zijn mijn prestaties en de dingen waar we wél invloed op kunnen uitoefenen. De rest zal altijd overbodige ruis van buitenaf blijven."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Hongarije 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'