Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez reageert verbolgen op straf voor GP Spanje

Sergio Perez kreeg na de Grand Prix van Canada een gridstraf van drie plaatsen. De Mexicaan snapt er in Spanje nog steeds niets van.

Perez Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na afloop van de Grand Prix van Canada kreeg Sergio Perez een gridstraf van drie plaatsen. De Mexicaan crashte in de slotfase, beschadigde zijn achtervleugel en besloot op advies van het team zijn RB20 terug naar de pitstraat te brengen. Red Bull wilde op die manier een safety car voorkomen en de eerste plaats van Max Verstappen beschermen.

De stewards waren niet blij met de actie en stelden een onderzoek in, waarna ze een fikse boete én een gridstraf van drie plaatsen uitdeelden aan Perez. Op weg naar de pits vielen er veel onderdelen van de auto af, waardoor de stewards vonden dat Perez de auto in onveilige staat terugbracht. De coureur in kwestie reageert verbolgen voor de Grand Prix van Spanje.

"Achteraf gezien had ik niets anders gedaan", legt Perez uit tegenover onder meer RacingNews365. "Ik vertrouw mijn team volledig als ze me vertellen wat ik moet doen. Op dat moment had ik geen zicht in mijn spiegels en ik denk dat alle coureurs in hetzelfde schuitje zaten. Tijdens de race zaten de spiegels vol met zand en daarom had ik geen idee hoeveel schade ik had. Ik denk dat we in het verleden veel dezelfde incidenten hebben gezien. Toen gebeurde er niets, dus we waren wel een beetje verrast. We kunnen er alleen niets aan doen."

Zorgt de straf nog voor een andere benadering van het weekend? "Misschien moeten we qua strategie iets bedenken voor de race. Ik denk dat we gewoon een sterke kwalificatie nodig hebben om zo ver mogelijk van voren te starten", sluit Perez af.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull zullen orde op zaken stellen in Spanje

Is Red Bull In Spanje als vanouds weer de gedoodverfde favoriet of zijn de problemen substantiëler van aard? Heeft Mercedes definitief de aansluiting gevonden? Het zijn vragen waarover de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk zich buigen in onze kakelverse nieuwe Formule 1-podcast. Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership