Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez: "Red Bull verwacht een tweede Max Verstappen"

Max Verstappen wil in 2022 natuurlijk de Formule 1-titel prolongeren, maar dan zal hij toch ook af moeten rekenen met Sergio Perez. De Mexicaan zet óók in op de titel, ondanks de druk die voelbaar is het team.

Dat Red Bull een omgeving is waar je als coureur de nodige druk kunt ervaren, zeker als het even niet zo goed loopt als gehoopt, is bekend. Gevraagd waar die druk vandaan komt, of dat nu in stand wordt gehouden door bijvoorbeeld de pers, of toch door het team, haalt Sergio Perez de naam Max Verstappen aan in gesprek met ESPN . "Beide", zo begint hij. "Red Bull verwacht een tweede Max Verstappen in het team te hebben. Maar de media zorgen ook voor die druk, evenals de fans. Dat hoort er nu eenmaal bij. Ik voel mezelf op dat vlak echter behoorlijk sterk, maar het vraagt op momenten wel om de nodige veerkracht."

Waarom Perez denkt Verstappen te kunnen verslaan

Gevraagd naar de doelen voor 2022, kan Perez voor zichzelf maar één ding bedenken: "Ik ben enkel hier om wereldkampioen te worden. Dat is waar ik me voor inzet. Ik hoop dat ik dit seizoen een goede auto heb waarmee ik dat voor elkaar kan krijgen." Als hem wordt voorgehouden dat hij dan wel Max Verstappen moet verslaan, gevolgd door de vraag of dat mogelijk is, antwoordt Perez bevestigend: "Het is geen geheim dat ik de snelste teamgenoot in de Formule 1 heb. Maar ik werk er naartoe. Als ik niet in mijn eigen kunnen zou geloven, zou ik hier niet zijn. Ik geef in ieder geval alles wat ik in me heb."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"