Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez roemt kameraadschap Verstappen: "Niet veel coureurs kunnen dat opbrengen"

Sergio Perez is bezig aan zijn tweede volledige jaar in dienst van Red Bull en ook volgend jaar zetelt hij nog naast Max Verstappen in de Formule 1. En daar zit hij goed op zijn plek, want met de Nederlander heeft hij niet het probleem dat hij met sommige andere teamgenoten wel had.

Als Max Verstappen en Sergio Perez in een vraaggesprek van LADbible TV de vraag krijgen of ze het leuk vinden elkaars teamgenoten te zijn, steekt Perez van wal na zijn bevestigende antwoord. "Ik heb in het verleden weleens te maken gehad met jaloezie vanuit teamgenoten. Je wilt natuurlijk allebei winnen, maar als de ander wint omdat hij beter was, dan verdient diegene credits. Dat moet je accepteren", aldus de Mexicaan in Oostenrijkse dienst. "Je moet dan ook trots kunnen zijn op die coureur naast je", vervolgt hij. "Niet veel coureurs kunnen dat opbrengen, maar ik denk dat dat tussen Max en mijzelf geen issue is. Of ik nou win, of hij wint, dan kunnen we ook trots zijn op elkaar. Dat zit gewoon in ons."

Verstappen noemt Perez 'beste teamgenoot'

En andersom, is Verstappen net zo lovend? Jazeker, want hij noemt Perez zijn beste teamgenoot ooit, al wil hij Daniel Ricciardo daar zeker niet tekort mee doen. "Met hem had ik ook een goede relatie, maar ik was toen zelf zo'n 18 of 19 jaar oud. Ik ben nu als persoon heel anders. Dat maakt dat wat ik nu met Sergio heb het beste is wat ik heb gehad, vooral dus ook omdat ik zelf volwassener ben geworden. Dat helpt in hoe je elkaar benadert." Perez vat het met een lach als volgt samen voor Verstappen: "Ik denk dat toen je jonger was, je ook best wel wat lastiger (in de omgang, red.) was."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'