Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez sluit F1-seizoen 'nuttig' af: "Maar wel een pain in the ass"

Sergio Perez klom vandaag (dinsdag) voor de laatste maal dit seizoen in de Red Bull RB19. Een 'pain in the ass' zo zegt hij zelf, maar wél nuttig.

XPB 1258177 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Op de dinsdag stond in Abu Dhabi nog een eindejaarstest op het programma. De F1-teams lepelden nog eenmaal een rookie in de auto, terwijl de andere kant van pitbox de Pirelli-banden testte. Sergio Perez mocht bij afwezigheid van Max Verstappen laatstgenoemde opdracht uitvoeren.

"Het is altijd een pain in the ass om dit te moeten doen, maar we leren er veel van en dus is het nuttig", zo begint hij ten overstaan van onder andere RacingNews365, dat voor de gelegenheid nog enkel dagen is blijven plakken in Abu Dhabi.

Maar hoe belangrijk is zo'n test en hoe belangrijk een een goede afronding van het jaar? "Heel belangrijk. Het is natuurlijk een dominant jaar geweest voor Red Bull, maar voor mij was het een zwaar jaar. Hopelijk hebben we volgend jaar weer een geweldige auto met voor mij een iets betere balans."

"Het is daarbij altijd handig om de winter in te gaan met goede informatie. En in dat opzicht was het een productieve dag voor ons."

Gevraagd om nog eens terug te blikken op 2023, concreet met de vraag wat er mogelijk was geweest als hij halverwege geen vormdip had gehad, antwoordt hij: "Dan had het seizoen er heel anders uit gezien."

"Maar anno 2023 zijn de testmogelijkheden beperkt en zelfs als er wel getest wordt, wordt je heel erg beperkt in wat je kan met bijvoorbeeld met tijden en banden. Maar al met al ben ik ook dankbaar voor al dat soort hindernissen, want het heeft me veel geleerd over de filosofie achter de auto. Hopelijk betaalt zich dat volgend jaar uit."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'