Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez stipt grootste verschil tussen hem en Verstappen aan

Het Formule 1-seizoen voor Sergio Perez gaat niet zoals hij had gewild. Teamgenoot Max Verstappen kan de titel in Qatar al veroveren, terwijl Checo moet opletten dat hij de tweede plaats vasthoudt. Wat is het verschil tussen de twee?

Perez Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In het begin van het Formule 1-seizoen leek Sergio Perez nog serieus mee te gaan doen voor de wereldtitel. De teamgenoot van Max Verstappen won races en kon bijbenen met de andere kant van de pitbox, maar daar kwam iets later in het seizoen verandering in. Terwijl Verstappen race na race won, had Perez al moeite met Q3 van de kwalificatie bereiken.

In gesprek met De Limburger blikt hij terug waar het mis ging. "Toen het seizoen begon, paste de auto perfect bij mij. Auto's evolueren echter gedurende het seizoen. Na Miami ging het steeds minder. Ik had een andere auto die me niet goed lag en vervolgens lukte het een aantal keer niet om in Q3 te komen waardoor het zelfvertrouwen minder werd. Daardoor ging het rijden ook een stuk minder."

Perez legt uit waar het verschil zit tussen hemzelf en Verstappen dit jaar. "Verstappen kan zich heel snel aanpassen. Ik heb daar meer moeite mee. Het lukte hem daardoor om meer uit de auto te halen en ook nog eens om dat ieder weekend te doen. Dat is sowieso iets wat ik bewonder aan hem."

"Max presteert altijd en overal op de toppen van zijn kunnen en is altijd weer 100%. Dat vind ik het meest speciale aan hem. Daarnaast is hij een harde werker die heel goed begrijpt waarom hij succesvol is. Zit het een keer tegen, dan weet hij ook gelijk waar dat door komt."

Perez met problemen

Nadat de vorm van Perez een tijdje ver te zoeken was, kreeg hij daar veel last van in de zomer. De Mexicaan vervolgt: "Aan het begin deed ik mee om de wereldtitel, maar vanaf mei veranderde dat. Ik reed zonder zelfvertrouwen. Op een gegeven moment kwam ik er niet meer uit, dat was heel zwaar."

De moeizame periode werd langzaam weer omgegooid naar het halen van Q3's en aansluiting vinden achter Verstappen, al viel Perez in de meest recente race in Japan nog wel uit. Toch legt Checo uit dat zijn zelfvertrouwen terug is en hij 'nu weer 100% is'. Zijn doel? "Ik heb de overtuiging dat ik volgend jaar een gooi kan doen naar de wereldtitel."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

30 reacties

Viaplay

Unibet
x
Interview F1-teams komen massaal met statement na onderzoek naar Wolff