Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez stipt 'positief probleem' aan bij nieuwe F1-bolides

Sergio Perez is van mening dat de Pirelli-banden op een andere manier werken, waarbij de achterbanden iets minder goed zijn. Toch is dit volgens de Red Bull-coureur juist goed.

Sergio Perez is van mening dat de achterbanden van de Formule 1-bolides 'slechter' zijn geworden, maar dat is in de ogen van de Red Bull-rijder juist een goed iets voor de coureurs. Pirelli is in 2023 met nieuwe banden gekomen, waarbij de buitenwand van de banden steviger en zwaarder zijn. Hier moeten de coureurs nog aan wennen en Perez merkt hierbij op dat de banden vooral aan de achterkant wat slechter zijn geworden. Toch is dat juist iets goeds. "Ik denk dat de achterbanden wat minder goed zijn geworden, maar dit is juist fijn. Vorig jaar waren de banden echt verschrikkelijk en de voorbanden sleten weg terwijl de achterbanden consistent bleven. De balans werd daardoor heel slecht" zegt de teamgenoot van Max Verstappen tegen onder andere RacingNews365. "De nieuwe banden van dit jaar hebben ten minste een betere en duidelijkere basis waar je als coureur beter mee kan werken. Vorig jaar was het alleen de voorkant die het op een gegeven moment begaf", aldus Perez.

Voor alle F1-coureurs hetzelfde

De Formule 1-coureurs hebben er volgens Perez zeker profijt van dit jaar. "Nu denk ik dat de banden qua prestaties dichter bij elkaar liggen. De achterbanden zijn waarschijnlijk nog een beetje aan de sterke kant, maar over het algemeen heb ik het gevoel dat ze de voorkant iets minder onder druk zetten", zegt de tevreden Mexicaan. "Het helpt iedereen om de slijtage beter te kunnen managen. Het is iets waar je aan kunt werken. Ik denk dat Pirelli door de banden wat dichter naar elkaar te brengen, de banden beter zijn te verzorgen. Dat is naar mijn mening de juiste richting", aldus Perez.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'