Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez stipt 'positief probleem' aan bij nieuwe F1-bolides

Sergio Perez is van mening dat de Pirelli-banden op een andere manier werken, waarbij de achterbanden iets minder goed zijn. Toch is dit volgens de Red Bull-coureur juist goed.

Perez Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Sergio Perez is van mening dat de achterbanden van de Formule 1-bolides 'slechter' zijn geworden, maar dat is in de ogen van de Red Bull-rijder juist een goed iets voor de coureurs.

Pirelli is in 2023 met nieuwe banden gekomen, waarbij de buitenwand van de banden steviger en zwaarder zijn. Hier moeten de coureurs nog aan wennen en Perez merkt hierbij op dat de banden vooral aan de achterkant wat slechter zijn geworden. Toch is dat juist iets goeds.

"Ik denk dat de achterbanden wat minder goed zijn geworden, maar dit is juist fijn. Vorig jaar waren de banden echt verschrikkelijk en de voorbanden sleten weg terwijl de achterbanden consistent bleven. De balans werd daardoor heel slecht" zegt de teamgenoot van Max Verstappen tegen onder andere RacingNews365.

"De nieuwe banden van dit jaar hebben ten minste een betere en duidelijkere basis waar je als coureur beter mee kan werken. Vorig jaar was het alleen de voorkant die het op een gegeven moment begaf", aldus Perez.

Voor alle F1-coureurs hetzelfde

De Formule 1-coureurs hebben er volgens Perez zeker profijt van dit jaar. "Nu denk ik dat de banden qua prestaties dichter bij elkaar liggen. De achterbanden zijn waarschijnlijk nog een beetje aan de sterke kant, maar over het algemeen heb ik het gevoel dat ze de voorkant iets minder onder druk zetten", zegt de tevreden Mexicaan.

"Het helpt iedereen om de slijtage beter te kunnen managen. Het is iets waar je aan kunt werken. Ik denk dat Pirelli door de banden wat dichter naar elkaar te brengen, de banden beter zijn te verzorgen. Dat is naar mijn mening de juiste richting", aldus Perez.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull delen dreun uit in Bahrein

De kop is eraf! De GP van Bahrein is verreden, tijd voor een tussenbalans. Of kunnen we met de voorsprong van Verstappen al spreken van een eindbalans? Dimmers, Coronel en Mosterdijk aan het woord.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull