Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Perez stipt verbeterpunten aan en opent de aanval op Verstappen

Sergio Perez wil het Formule 1-seizoen van 2022 'on a high' afsluiten en in 2023 de aanval vol inzetten op regerend wereldkampioen en teamgenoot Max Verstappen. Perez liet het in een aantal races dit jaar liggen, zo moet hij toegeven.

Verstappen Perez Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het wereldkampioenschap Formule 1 van 2022 is al bepaald. Max Verstappen is de coureurskampioen en Red Bull heeft de constructeurstitel binnen. Daar achter gaat de strijd gewoon door, zo strijdt Sergio Perez met Charles Leclerc om de tweede plaats in het coureurskampioenschap. Een belangrijk doel voor hem, maar meedoen voor de titel in 2023 is belangrijker.

Even leek Perez in 2022 een kans te hebben, maar al snel kwam zijn teamgenoot op een grote voorsprong, welke hij niet meer weggaf. Wat kan beter in de komende races en in de laatste raceweekenden van het huidige seizoen? "Het seizoen begon erg goed op wat betrouwbaarheidsproblemen na. We konden meedoen voor het kampioenschap, maar toen had ik een aantal slechte races", verklaart Perez aan de media, waaronder RacingNews365.

"Daardoor kon ik uiteindelijk niet meer meedoen voor de titel, dus daar moeten we hard aan gaan werken. Gekeken naar het team moeten we vooral consistent blijven doorwerken, om zo te zorgen dat we volgend jaar weer mee zullen doen voor de titel." De uitvalbeurten en wisselvallige resultaten moeten volgens Perez verbeteren, maar daar heeft hij alle vertrouwen in.

"Nu is het zaak om het seizoen on a high af te sluiten, zodat we volgend jaar direct kunnen beginnen en mee zullen doen", aldus de Mexicaanse coureur, die in 2023 een nieuwe kans ziet voor zijn eerste wereldtitel.

Ook interessant:

Zet deze coureur naast Verstappen en je hebt het ideale Formule 1-team

Red Bull was in gesprek met Norris. Wat voor een team zou dat opleveren? Coronel weet het: 'Het ideale F1-team!'. Maar of het zo verstandig zou zijn voor de Brit...

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Brazilië 2022 RN365 Nieuwsdossier

16 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Verboden FIA grijpt in en verbiedt Mercedes innovatie-per direct