Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez: "Stroll bij Force India in staat om talent te laten zien"

Lance Stroll en Sergio Perez vormen in 2019 het rijdersduo bij het F1-team van Force India. Volgens de ervaren Mexicaan vormt het team de perfecte basis voor Stroll om zijn talent te tonen.

De kritiek op Lance Stroll was de afgelopen seizoenen niet mals. Mogelijk kwam de Formule 1 te vroeg voor de destijds 18-jarige Canadees, die in 2018 een moeizaam tweede seizoen kende.

In 2019 krijgt Stroll bij Force India/Racing Point de kans om zijn talent te tonen aan de zijde van Sergio Perez. De Mexicaan verwacht veel van zijn nieuwe teamgenoot. "Het is in de Formule 1 lastig om je talent te laten zien, omdat je erg afhankelijk bent van de auto die je ter beschikking hebt. Lance had een slechte auto en daardoor een slecht seizoen", laat Perez in Abu Dhabi weten. "Hij heeft zeker talent en al op het podium gestaan. Daarnaast toont hij zich onder natte omstandigheden van voren, ondanks een mindere auto. Nu komt hij bij een goed team terecht en is hij in staat om zijn talent te tonen." Dat Lance de zoon is van mede-eigenaar Lawrence Stroll zorgt volgens Perez niet voor een vreemde situatie waarin de jonge Canadees voorgetrokken wordt. "We hebben er allemaal belang bij dat het team zo succesvol mogelijk wordt en gaan samen het team vooruit helpen." Perez komt sinds 2014 uit voor Force India en liet in die jaren een uitstekende indruk achter. De stap naar de top wist hij echter niet te maken. Stroll kwam in 2017 en 2018 uit voor Williams, waarbij een derde plaats in Baku in 2017 zijn beste resultaat was.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje