Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez teleurgesteld na 'ramp' in kwalificatie: "Dat hebben we bij Red Bull niet goed gedaan"

Sergio Perez sluit op zondag in Miami aan op de tweede rij achter teamgenoot Max Verstappen en beide Ferrari-coureurs. Red Bull moest haar meerdere namelijk erkennen in de Italianen, tot frustratie van de Mexicaan.

Nadat hij in de derde vrije training nog de snelste coureur van het veld was, ging Sergio Perez vol vertrouwen op weg naar de kwalificatie, maar daarin kon hij geen potten breken. Hij werd vierde achter Max Verstappen en beide Ferrari-coureurs. Na afloop verscheen Checo voor de microfoon van onder meer RacingNews365 , waar hij zijn frustratie uitte. "Het was geen goede kwalificatie voor ons. Mijn eerste ronde in Q3 was een ramp! Mijn banden waren te koud en daardoor had ik een achterstand bij het ingaan van mijn tweede poging." "Op het langzame deel van het circuit lukte het niet en dat hebben we als team niet goed gedaan. We konden daar niet bouwen op de vorige ronden, terwijl ik met een paar extra honderdsten van een seconde als tweede had kunnen kwalificeren. Charles heeft in ieder geval een hele goede ronde gereden", zucht de Mexicaan.

Alles is mogelijk op zondag

Het is vooral zuur voor Checo, omdat het eerder op zaterdag nog zo goed ging. In de kwalificatie wist hij echter geen enkel moment de indruk te wekken dat hij mee kon strijden om de poleposition. Op weg naar de kwalificatie moest hij wat set-up keuzes maken die niet in zijn voordeel uitpakten en tegelijkertijd ziet Perez een razendsnel Ferrari op enkele delen van het circuit. "De poleposition was zeker mogelijk geweest als je zag waar ik stond in VT3. We hebben enkele keuzes moeten maken die waarschijnlijk niet ideaal waren. Ferrari is heel sterk in het langzame gedeelte van het circuit. Zij kunnen daar veel meer op de kerbstones rijden dan wij. In die sector winnen ze veel tijd op ons, maar op zondag is het weer een ander verhaal. Het wordt een interessante strijd tussen ons. Het is dan een nieuwe dag en alles is mogelijk", aldus de Red Bull-coureur.

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Red Bull 'Gefrustreerde Ford-baas eist uitleg en oplossing voor onderzoek naar Horner'