Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Perez teleurgesteld na 'ramp' in kwalificatie: "Dat hebben we bij Red Bull niet goed gedaan"

Sergio Perez sluit op zondag in Miami aan op de tweede rij achter teamgenoot Max Verstappen en beide Ferrari-coureurs. Red Bull moest haar meerdere namelijk erkennen in de Italianen, tot frustratie van de Mexicaan.

Perez Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Nadat hij in de derde vrije training nog de snelste coureur van het veld was, ging Sergio Perez vol vertrouwen op weg naar de kwalificatie, maar daarin kon hij geen potten breken. Hij werd vierde achter Max Verstappen en beide Ferrari-coureurs.

Na afloop verscheen Checo voor de microfoon van onder meer RacingNews365, waar hij zijn frustratie uitte. "Het was geen goede kwalificatie voor ons. Mijn eerste ronde in Q3 was een ramp! Mijn banden waren te koud en daardoor had ik een achterstand bij het ingaan van mijn tweede poging."

"Op het langzame deel van het circuit lukte het niet en dat hebben we als team niet goed gedaan. We konden daar niet bouwen op de vorige ronden, terwijl ik met een paar extra honderdsten van een seconde als tweede had kunnen kwalificeren. Charles heeft in ieder geval een hele goede ronde gereden", zucht de Mexicaan.

Alles is mogelijk op zondag

Het is vooral zuur voor Checo, omdat het eerder op zaterdag nog zo goed ging. In de kwalificatie wist hij echter geen enkel moment de indruk te wekken dat hij mee kon strijden om de poleposition. Op weg naar de kwalificatie moest hij wat set-up keuzes maken die niet in zijn voordeel uitpakten en tegelijkertijd ziet Perez een razendsnel Ferrari op enkele delen van het circuit.

"De poleposition was zeker mogelijk geweest als je zag waar ik stond in VT3. We hebben enkele keuzes moeten maken die waarschijnlijk niet ideaal waren. Ferrari is heel sterk in het langzame gedeelte van het circuit. Zij kunnen daar veel meer op de kerbstones rijden dan wij. In die sector winnen ze veel tijd op ons, maar op zondag is het weer een ander verhaal. Het wordt een interessante strijd tussen ons. Het is dan een nieuwe dag en alles is mogelijk", aldus de Red Bull-coureur.

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Miami 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Formule 1 GP Miami 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Spanje 2022