Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez tempert verwachtingen: "Vorige keer verpestte ik door een fout ons weekend"

De Italiaanse Grand Prix wordt weer een bijzondere. Monza zal namelijk het decor vormen voor de tweede sprintrace in de geschiedenis van de Formule 1. Aan die eerste keer houdt Sergio Perez geen mooie herinneringen over. Hij wil het dit keer beter doen, maar verwacht dat Mercedes sterker zal zijn.

Sergio Perez
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Misschien schrikt Sergio Perez af en toen nog even wakker van de eerste sprintrace van het jaar, in Groot-Brittannië. Hij schoof van de baan en verloor uiteindelijk veel plekken. Daardoor moest hij de Grand Prix achteraan de grid beginnen en uiteindelijk wist hij niet in de punten te eindigen.

Aankomend weekend moet dat beter, zo weet de Red Bull-coureur. "Ik hoop op een beter en normaler weekend met dit sprintformat. De laatste keer, in Silverstone, maakte ik een fout die ons weekend verpestte. Het verliep niet volgens plan dus ik kijk er naar uit om opnieuw te beginnen en te zien hoe het raceweekend zich zal ontvouwen", zo klinkt hij relaxed.

Maar voordat hij de sprintrace aanvangt, zal hij eerste de kwalificatie moeten overleven. Hij tempert de verwachtingen. "Monza is een unieke uitdaging, want in de kwalificatie vecht iedereen voor een slipstream. Als je het goed inschat, dan kan dat het verschil maken, maar het kan ook een enorme rotzooi worden. Dat hebben we de vorige jaren wel gezien, dus het is belangrijk om het goed te doen."

"Ik verwacht niet dat Monza ons sterkste circuit zal zijn, wetende dat Mercedes een hoge topsnelheid heeft, maar hopelijk kunnen we ons in het gevecht mengen", aldus de Mexicaan.

Ook interessant:

Succesvolle update Verstappen zorgt voor paniek bij Hamilton

Lewis Hamilton moet in de achtervolging op Max Verstappen. Hij was na de GP van Nederland eerlijk: Verstappen was te snel. Kan hij zijn gram halen in Monza? In de nieuwste RN365-podcast blikken Ruud Dimmers en Tom Coronel vooruit op de GP van Italië.
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Italië 2021 RN365 Nieuwsdossier

15 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten