Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

Perez toont spierballen: "Als Red Bull de titel kan pakken, zorg ik daarvoor"

Sergio Perez is in 2021 de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen in de Formule 1. Hij krijgt naar eigen zeggen de kans waar hij altijd al van droomde en wil de teamleiding dan ook op gepaste wijze terugbetalen.

Perez Red bull seat fit
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Afgelopen dinsdag liep Sergio Perez voor het eerst het hoofdkwartier van Red Bull Racing in Milton Keynes binnen. Hij kreeg een rondleiding door de fabriek en werd voor het eerst in de auto geplaatst om een stoeltje te schuimen. Perez keek zijn ogen uit en moet zichzelf sowieso nog regelmatig in zijn arm knijpen.

"Als ik een Red Bull-shirt aantrek of een blikje Red Bull drink, denk ik nog steeds 'wow, dit is gewoon het merk waar ik voor race'", klinkt het welhaast jongensachtig uit de mond van de Mexicaan. "Het is echt geweldig, maar nog altijd moeilijk te bevatten. Ik heb hier zo hard voor gewerkt, meer dan vijftien jaar lang."

Dat het lang heeft geduurd, kan Perez echter niet (meer) deren: "Dit is het juiste moment voor deze kans en ik ben er klaar voor om deze kans met beide handen aan te grijpen."

Een goed, zo niet steengoed 2020 met Racing Point maakte dat hij zich nadrukkelijk in de spotlights reed en Red Bull eigenlijk niet om hem heen kon: "Ik beschikte eindelijk over een auto om een beetje meer mee te laten zien wat ik werkelijk kan", aldus Perez, die weet hij dit jaar nóg een tandje extra bij zal moeten zetten."

Het doel van Red Bull is de wereldtitel en dus moet dat ook het doel zijn voor Perez. En dat weet hij. "Ik ga ervoor zorgen dat ik altijd overpresteer. Als we een auto hebben die het kampioenschap kan winnen, zal ik daarvoor zorgen. Als dat niet zo is en we hebben een auto die slechts goed genoeg is voor de derde plaats, zorg ik ervoor dat we er tweede mee worden."

Het is Perez' beoogde manier om Red Bull te bedanken voor de geboden kans: "Ik hoop dat we een goed seizoen kunnen draaien, want voor mij is dat de enige manier om Dietrich Mateschitz, Helmut Marko, Christian Horner, Adrian Newey en iedereen binnen het team terug te betalen. Niemand heeft mij eerder de kans geboden om voor zo'n groot team uit te komen. Ik hoop dat we volgend jaar het Mexicaanse volkslied vaak zullen horen."

Perez Red bull seat fit

Perez schuimt stoeltje bij Red Bull

Op dinsdag 19 januari bracht Sergio Perez voor het eerst een bezoek aan het Red Bull-hoofdkwartier. Daar schuimde hij zijn stoeltje voor het nieuwe seizoen.

Bekijk het album

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Reacties na gigantische voorsprong Verstappen in eerste training GP Spanje