Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Hongarije 2023

Perez veegt krankzinnig Red Bull-gerucht resoluut van tafel

Nu Sergio Perez al de nodige races op rij niet geheel naar de wens van Red Bull presteert, steken her en der geruchten de kop op dat de Mexicaan binnen Red Bull niet de beschikking krijgt over hetzelfde materiaal als Max Verstappen. Sterker nog, er werd zelfs gefluisterd dat de bolide moedwillig gesaboteerd wordt.

Perez Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Sergio Perez zelf reageert in gesprek met Mundo Deportivo getergd op dat soort berichten: "De auto's zijn identiek aan elkaar. Het is enkel in het belang van het team dat er te allen tijde twee auto's vooraan meedoen. Het is krankzinnig wat buitenstaanders roepen. Er wordt heel veel gespeculeerd", aldus Perez.

En sabotage? "Onmogelijk! Het team zet er op volledig op in om mij de beste kansen te bieden", aldus de Mexicaan, die aangeeft zich nog altijd zeer geliefd te voelen binnen het team: "Absoluut, ik voel support van iedereen."

Is Verstappen te verslaan?

Maar desondanks slaagt Perez er niet in om de prestaties van Max Verstappen te evenaren. Sterker nog, in de laatste paar races kwam hij er niet eens bij in de buurt. Hij weet echter heel goed met wie hij van doen heeft.

"Ik herhaal wat ik ooit eerder heb geroepen en dat is dat 90% van de coureurs het niet redt naast Verstappen. Als je mentaal niet sterk genoeg bent, kan je niet voor Red Bull uitkomen", claimt Perez, om vervolgens antwoord te geven op de vraag of Verstappen überhaupt te verslaan is.

"Ik zal niet zeggen dat niemand hem kan verslaan, maar het zullen er niet veel zijn. Uiteindelijk onderschatten de mensen op de bank vaak hoe veel verschil kleine ingrepen aan de auto kunnen maken voor coureurs."

Perez neemt het voor zichzelf op: "Ik ben kalm en ik doe gewoon mijn best. En het klopt dat de mening van het publiek veel zwaarder op de schouders van Red Bull-coureurs drukt. Dat is normaal, maar ik richt me op mezelf. En veel mensen lijken te vergeten dat ik tweede sta in het wereldkampioenschap. Dat dat nog altijd kan na een mindere reeks, geeft alleen maar aan hoe goed de start van het jaar was. Het is mijn doel om terug te keren naar dat niveau."

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Hongarije 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Hongarije 2023 RN365 Nieuwsdossier

18 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken