Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez verdedigt 'trage' start bij Red Bull: "Verstappen zou dat ook hebben"

Sergio Perez heeft gedurende het seizoen van 2021 nog moeten wennen aan zijn nieuwe omgeving bij Red Bull. Dit is logisch volgens hem, want bij zijn vorige team was alles anders. Stel dat Max Verstappen naar een totaal ander team overstapt, dan zou de Nederlander hetzelfde moeten ondergaan.

Al jaren draait Sergio Perez mee in de koningsklasse van de autosport, maar sinds 2021 rijdt hij voor een topteam met titelkansen. De teamgenoot van Max Verstappen moest zijn weg bij Red Bull nog vinden in de eerste races van het seizoen. Richting het einde van het jaar stond hij echter steeds meer op het podium. Volgens Perez is het logisch dat een coureur tijd nodig heeft om zich aan te passen aan een nieuwe omgeving. "Zelfs coureurs onderschatten vaak hoe lastig het is", zegt de Mexicaan tegen onder meer RacingNews365 . "Het rijden met een andere krachtbron is bijvoorbeeld al totaal anders." Perez moest overstappen van een Mercedes-motor naar de krachtbron van Honda. "Daarnaast moest ik rijden met een compleet nieuwe filosofie, met de high rake versus de low rake . Dat is weer een compleet nieuwe taak; je moet alles anders aanpakken en nieuwe technieken leren. Eigenlijk werkte niets meer wat ik eerst wel gewend was om te doen."

Verstappen zou volgens Perez hetzelfde hebben

Perez zegt dat elke coureur een dergelijke overstap voor elke coureur min of meer hetzelfde is. "Dat is bij iedereen zo. Als Max bijvoorbeeld naar Mercedes gaat, dan gebruiken ze compleet verschillende dingen. Dan produceren ze wel onderdelen die op elkaar lijken, maar alles is ineens een heel stuk lastiger." Terwijl de Mexicaan steeds beter om kan gaan met de RB16B geniet hij van de prestaties bij Red Bull. "Ze hebben dit jaar echt alles eruit gehaald. Niet alleen de coureurs, maar ook de engineers en techneuten. Iedereen gaat vol gas en probeert het allerbeste resultaat te behalen. Het is een geweldige ervaring."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"