Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez verklaart dramatische kwalificatie in Singapore

Max Verstappen ging er knap met een tweede startpositie vandoor, maar teamgenoot Sergio Perez haalde Q3 niet tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore. Daar baalt de Mexicaan zelf logischerwijs extreem van.

Perez FP3 Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sergio Perez stond er in Bakoe nog zo goed voor, maar in Singapore kreeg hij het weer niet voor elkaar het voorbeeld van teamgenoot Max Verstappen te volgen tijdens de kwalificatie. De Mexicaan kwam niet verder dan een dertiende tijd en slaagde er daardoor niet in een plekje in Q3 veilig te stellen, terwijl zijn Nederlandse teamgenoot vriend en vijand verraste door de tweede startpositie te bemachtigen.

Perez laat tegenover onder meer RacingNews365 weten daar flink van te balen, maar benadrukt ook dat hij denkt te weten waar het aan ligt. "Ik miste gewoon snelheid tijdens Q2, ik begon ineens te glijden en kreeg geen temperatuur in mijn banden. Het was echt een hele lastige dag, maar ik had tijdens Q2 vooral moeite met mijn remmen en banden. Mijn remmen werden ineens veel te heet, terwijl ik mijn banden juist totaal niet op temperatuur kon krijgen. In die twee rondjes die ik tijdens Q2 nog gereden heb, miste ik gewoon grip. Dat maakt het heel lastig."

Perez is er dan ook nog niet zeker van dat hij het tijdens de race beter zal doen. "Het zal echt lastig worden, maar ik hoop dat we nog wat trucjes uit de mouw kunnen schudden wat de strategie betreft. Als we verder naar voren willen, zal dat echt doorslaggevend zijn. We hebben de setup van de auto namelijk wel veranderd, maar ik heb zo het idee dat we de verkeerde kant op zijn gegaan. Dat is op dit moment nog niet erg duidelijk, maar op de vrijdag ging het wel degelijk een stuk beter en zagen we er een stuk competitiever uit."

Perez durft wel een gok te wagen als hem wordt gevraagd waar dat dan precies aan ligt. "Het zal sowieso iets te maken hebben met het feit dat de banden hier zo lastig te managen zijn. Het gebrek aan grip maakt het er ook niet makkelijker op, want ieder rondje lijkt het te veranderen. Dat maakt alles gewoon heel lastig."

Ook interessant:

Speel de RN365 F1 Bingo en win toffe prijzen

Maak de race in Singapore nu nog leuker met de RacingNews365 bingo en maak kans op toffe F1 prijzen zoals Verstappen schaalmodellen en caps. 

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Achtervleugel McLaren FIA reageert op controversiële McLaren-achtervleugel: "Diskwalificatie niet gepast"