Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez verklaart grote achterstand op Verstappen

Sergio Perez kon niet in het spoor van teamgenoot Max Verstappen blijven, laat staan verrassen, tijdens de kwalificatie voor de Britse Grand Prix.

Perez England
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Sergio Perez kwalificeerde zich als vijfde voor de sprintrace van zaterdag. Hij gaf liefst zeven tienden toe op Lewis Hamilton en zes tienden op teamgenoot Max Verstappen.

De Mexicaan had wel een verklaring voor zijn grote achterstand: "Ik ging wijd in bocht 15 en mijn beste rondetijd werd geschrapt. Dat is een beetje jammer, maar zo zijn de regels en gelukkig verloor ik maar één plaats."

"P4 was beter geweest, maar we hebben de sprintrace nog voor de boeg om verder naar voren te komen op zondag, dus er is nog genoeg om voor te spelen."

Perez snelste rondetijd was 0,030 seconde sneller dan zijn tweede snelste tijd, wat betekent dat ook met die rondetijd het gat nog altijd groot was.

De Mexicaan ziet nog genoeg kansen op een klinkend resultaat in de rest van het weekend: "We hebben de auto in de loop van de dag sterk verbeterd, maar aan het einde van Q3 vond ik een verschil in de balans en kon ik niet het maximale uit de auto halen."

"Ik kijk uit naar zaterdag, want het zal interessant zijn om te zien wat er gebeurt tijdens de sprintkwalificatie race en hoeveel progressie we kunnen maken dan."

Ook interessant:

Zo werkt de sprintkwalificatie race

Tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië zien we voor het eerst een sprintkwalificatie tijdens een Formule 1-weekend. Hoe werkt zo'n sprintkwalificatie nu eigenlijk?

Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Britannië 2021 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen