Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez verklaart matige laatste stint: "Daar betaalde ik de prijs voor"

Geen vierde 1-2 van het seizoen voor Red Bull in China. Max Verstappen won dan wel, maar Sergio Perez reed deze keer niet naar P2. Hij moest achter Lando Norris genoegen nemen met een derde plaats en heeft hier een verklaring voor.

Perez China race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sergio Perez begon de GP van China direct achter Red Bull-teamgenoot Max Verstappen. De Mexicaan kende echter een slechte start en werd mede door de safetycars achterop geworpen. Langzaam maar zeker vond hij zijn weg weer richting het podium, maar een strijd met Lando Norris voor P2 zat er niet in. Dat had alles te maken met de lange strijd die hij uitvocht met Charles Leclerc voor P3.

"Op het moment dat ik Leclerc voorbij ging, was het gat met Norris al behoorlijk groot. Gezien zijn goede tempo in de eerste stint en kijkend naar de bandenslijtage wist ik dat het krap zou worden. Als je eenmaal de auto voorbijgaat waarmee je aan het strijden bent, en ik weet niet hoeveel rondes we uiteindelijk gevochten hebben, Charles en ik... dan is het eigenlijk game over. Je vraagt zoveel van je banden. Je stopt er zoveel energie in, dat ze eigenlijk nooit meer helemaal goed worden", zegt Perez.

Hij kon Leclerc dus wel achter zich houden, maar ene strijd voor P2 zat er nimmer meer in. "Dit is een plek waar de bandenslijtage heel hoog is en ik betaal daar de prijs voor. Maar dit was de enige manier om voorbij Charles te komen, zeker omdat we banden hadden die even oud waren. Het was echt moeilijk om hem te passeren."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Miami 2024