Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez verklaart struikelblok richting nieuw Red Bull-contract: "Dat zou heel logisch zijn"

Bij Red Bull is men er bepaald nog niet uit hoe de toekomstige samenwerking met Sergio Perez eruit moet komen te zien. Wat Red Bull lijkt te willen bieden en wat Perez zelf wil, komt niet overeen.

Perez
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Waar Sergio Perez twee weken geleden in Japan nog doodleuk riep snel iets bekend te kunnen maken over zijn toekomst, geven zowel teambaas Christian Horner als Helmut Marko aan dat dat best nog even kan gaan duren.

Los van de vraag óf hij volgend jaar nog in de auto zit, ligt daar nog een tweede struikelblok aan ten grondslag. Als Perez blijft doen wat hij nu doet, dan moet je ervan uitgaan dat hij volgend jaar nog steeds in de auto zit, maar voor hoe lang?

Perez bevestigt woordelijk dat hij inzet op een deal voor minstens twee jaar: "Ik vind het niet meer dan logisch dat mijn volgende contract voor twee jaar is", zo geeft hij aan tegenover ESPN.

"Volgend jaar zal er halverwege het seizoen van alles spelen (met het oog op de nieuwe reglementen voor 2026, red.). Daarom is het juist zo belangrijk om deel uit te maken van een project voor de langere termijn."

Echter, die woorden staan haaks op wat Red Bull voor ogen heeft. Helmut Marko gaf in Japan nog aan waarom hij niet méér wil bieden dan een contract voor één jaar: "Met een tweejarige deal bestaat het risico dat Checo verslapt."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van China 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'