Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez verloor vertrouwen tijdens dominant seizoen Verstappen: "Daar gebeurde dat"

Het seizoen van Sergio Perez kent hoge pieken en diepe dalen. De teamgenoot van Max Verstappen legt uit waar het voor hem bergafwaarts ging dit seizoen.

Sergio Perez won twee van de eerste vier races dit seizoen. Even ging het over een heuse tweestrijd met Red Bull-teamgenoot Max Verstappen om de wereldtitel. Nu staat de teller op elf races en staat Perez op een gigantische achterstand van Verstappen. In Hongarije slaagde hij er vorige week voor het eerst in zes kwalificaties weer om om door te dringen tot Q3. Waar ging het mis met de prestaties? "Ik denk na Monaco. Ik verloor vertrouwen door de manier waarop mijn crash gebeurde. Ik verloor daardoor wat vertrouwen met de wagen en dat zette met terug", vertelt Perez voorafgaand aan de GP van België tegen onder meer RacingNews365. Tijdens de kwalificatie op het stratencircuit in Monaco knalde Perez in Q1 in bocht 1 hard tegen de muur. Een rode vlag was het gevolg. Niet alleen lag zijn wagen in de kreukels, ook liep zijn zelfvertrouwen dus een enorme deuk op.

Details maken het verschil

"Ik werk er aan. Maar het is denk ik ook gewoon hoe de sport is. Je hebt goede momenten en je hebt slechte momenten. Maar als je bij Red Bull rijdt, is de druk in dat opzicht veel hoger. Als je een slechte sessie hebt, dan moet je meteen vragen beantwoorden over je toekomst. Het is zoals het is, maar gelukkig voel ik me nu goed. Ik moet me nu gewoon focussen op genieten van mijn werk en genieten van dit weekend." Het is voor Perez niet de eerste keer dat hij met een flinke dip in zijn prestaties en zijn zelfvertrouwen te maken heeft gekregen. "Ik heb het eerder gehad. Het is gewoon hoe het is, weet je. We hebben te maken met zulke kleine details. Als alles perfect is, kunnen die details bepalen of je op het podium staat of buiten de punten valt. Mensen thuis begrijpen dat niet altijd. Zoveel details kunnen het verschil maken tussen een goede of slechte race. Maar het overkomt iedereen in de Formule 1."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"