© Force India F1 Team

Nieuwsoverzicht

Perez verrast door snelheid van Esteban Ocon

06 nov. 2017 15:57 Ruud Dimmers 0 reacties
Formule 1 coureur Sergio Perez had niet verwacht dat hij dit seizoen zo vaak moest knokken met teamgenoot Esteban Ocon. De jonge Fransman had pas een handvol races gereden voordat hij naar Force India kwam.

Perez: 'Goede resultaten Ocon in eerste jaar zijn verrassend'

Het F1-team van Force India nam een ingecalculeerd risico door Esteban Ocon een kans te geven. De jonge Fransman reed in 2016 enkele races voor het achterhoedeteam van Manor, maar maakte direct indruk.

Het vertrouwen van Force India wordt met klinkende resultaten uitbetaald door Ocon. Zijn teamgenoot Sergio Perez moest dit seizoen vaker aan de bak dan hem lief is. 

"Ik had zijn resultaten niet verwacht in zijn eerste seizoen. Zelfs met een auto die lastig te besturen is gaat Esteban nog altijd hard. Dat is een van zijn sterke punten en ik heb van hem geleerd", laat Perez aan Auto Hebdo weten.

Perez had in het eerste deel van het seizoen nog de overhand tijdens de kwalificaties, maar Ocon heeft zichzelf daarin flink verbeterd. De laatste races moet Perez vaker dan hem lief is tegen de achterkant van zijn teamgenoot aankijken.

"Hij is de afgelopen tijd ook veel verbeterd tijdens de kwalificatie. Dat is goed voor me, want ik heb nu een teamgenoot die mij pushed. In de Formule 1 is je teamgenoot je enige referentie."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen