Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez verrast door snelheid van Esteban Ocon

Formule 1 coureur Sergio Perez had niet verwacht dat hij dit seizoen zo vaak moest knokken met teamgenoot Esteban Ocon. De jonge Fransman had pas een handvol races gereden voordat hij naar Force India kwam.

Het F1-team van Force India nam een ingecalculeerd risico door Esteban Ocon een kans te geven. De jonge Fransman reed in 2016 enkele races voor het achterhoedeteam van Manor, maar maakte direct indruk. Het vertrouwen van Force India wordt met klinkende resultaten uitbetaald door Ocon. Zijn teamgenoot Sergio Perez moest dit seizoen vaker aan de bak dan hem lief is. " Ik had zijn resultaten niet verwacht in zijn eerste seizoen. Zelfs met een auto die lastig te besturen is gaat Esteban nog altijd hard. Dat is een van zijn sterke punten en ik heb van hem geleerd", laat Perez aan Auto Hebdo weten.

Perez had in het eerste deel van het seizoen nog de overhand tijdens de kwalificaties, maar Ocon heeft zichzelf daarin flink verbeterd. De laatste races moet Perez vaker dan hem lief is tegen de achterkant van zijn teamgenoot aankijken. " Hij is de afgelopen tijd ook veel verbeterd tijdens de kwalificatie. Dat is goed voor me, want ik heb nu een teamgenoot die mij pushed. In de Formule 1 is je teamgenoot je enige referentie."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi