Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez: "Verstappen had absoluut niet gewonnen als hij niet was uitgevallen"

Teamgenoot Sergio Perez kan zich niet voorstellen dat Max Verstappen zonder zijn remproblemen de GP van Australië had gewonnen.

Perez Hamilton Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sergio Perez kwam in Australië niet verder dan P5. Beide Ferrari's en beide McLarens finishten ruim voor hem op de baan. Max Verstappen viel uit, maar ook de Nederlander had de race nooit gewonnen, zo denkt Perez in gesprek met Sky Sports.

"Als team hadden we de snelheid niet. Het hele weekend hadden we de pace niet. Al op vrijdag hadden we het lastig en we wisten het bandenmanagement nooit helemaal onder controle te krijgen. We moeten de reden waarom vinden en ervoor zorgen dat het beter wordt. Vorig jaar zagen we ook al dat Ferrari op dit soort circuits, zoals bijvoorbeeld Las Vegas, sterker was. We konden daardoor niet goed voor de voorbanden zorgen."

Gevraagd naar de problemen van zijn teamgenoot, en of Verstappen zonder die problemen een kans had gemaakt, denkt Checo van niet. "Ook dan had Ferrari gewonnen, absoluut. We hadden de pace niet. We worstelden al vroeg in de race. We zagen dat Ferrari en McLaren een stap voor lagen op ons. We kregen de juiste balans niet te pakken. We hebben wat werk te doen, we kregen de juiste grip dit weekend maar niet te pakken", aldus de Mexicaan.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-fans verdeeld over toekomst Verstappen