Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez: "Verstappen heeft mij niet verrast tijdens de testdagen"

Met Max Verstappen en Sergio Perez bezit Red Bull op papier over een ijzersterk rijdersduo. Kan de Mexicaanse routinier het zijn jongere teamgenoot lastig maken komend seizoen? Daar is hij helemaal niet mee bezig. Verstappen hoeft zich over Checo dan ook geen zorgen te maken, zo benadrukt hij.

Perez Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Zijn Formule 1-carrière kreeg plots een flinke knauw te verwerken toen Sergio Perez halverwege het vorige seizoen te horen kreeg dat zijn 2021-zitje bij Aston Martin aan Sebastian Vettel was vergeven. De Mexicaan moest in allerijl op zoek naar een nieuwe uitdaging en vond deze bij Red Bull.

Daar komt hij te rijden naast een van de beste coureurs van de Formule 1-grid: Max Verstappen, die de afgelopen jaren gehakt maakte van zijn jonge teamgenoten. Routinier Sergio Perez lijkt op papier aanzienlijk sterker te zijn, maar de coureur zegt dat de Nederlander zich voor hem geen zorgen hoeft te maken.

Wel erkent hij dat het een fikse uitdaging wordt om naast Verstappen te schitteren. Dat wist hij echter al op het moment dat hij een krabbel onder zijn Red Bull-contract zette. "Sinds ik weet dat ik naar Red Bull zou gaan, wist ik dat ik een zware kluif zou krijgen aan Max. Hij is namelijk een zeer complete coureur."

Bang voor een (politieke) strijd binnen Red Bull is Perez echt niet. De twee nieuwe teamgenoten hoeven echt niet met elkaar in de clinch te liggen. "Ik zie niet waarom Max zich om mij zorgen moet maken of dat ik me zorgen om hem moet maken. We zijn hier allebei om het zo goed mogelijk te doen", zo antwoordt hij desgevraagd.

Tijdens de testdagen heeft hij nog geen dingen gezien van Verstappen die hij niet had zien aankomen. Maar, dat komt vooral doordat hij al een hele hoge pet op had van de Limburger. "Ik ben niet verrast door Max tijdens de testdagen om eerlijk te zijn. Het is gewoon een heel erg goede coureur, allround, en het wordt een grote uitdaging voor mij."

"Dat wil ik echter ook. Ik wil me meten met de besten in de sport", zo vervolgt hij in de Beyond the Grid Podcast. "Het is een mooie uitdaging, een mooie kans en iets waar ik heel erg naar uitkijk. Ik heb absoluut niets te verliezen, zo kijk ik er naar. Ik mag mezelf gelukkig prijzen dat ik al een mooie carrière heb gehad. Wat er ook mag komen, het wordt geweldig", luidt hij enthousiast.

Vaak kijken teamgenoten naar elkaars data, maar ook daaraan is Perez nog niets opgevallen. Dat kwam vooral door het feit dat de data van de twee coureurs tot op heden nauwelijks te vergelijken viel. "De omstandigheden tijdens de testdagen waren voor mij en Max erg verschillend."

"Ik heb nog niet genoeg kunnen zien. Hij reed op een baan die tien, vijftien graden koeler was. Ook veranderde de wind tussen onze sessies door. Na de eerste drie, vier races zal ik meer weten. Wat ik wel kan zien is dat hij een erg snelle, solide coureur is", aldus Perez.

Ook interessant:

Max Verstappen en Red Bull oogden ijzersterk, terwijl Mercedes het verrassend lastig had tijdens de testdagen. Wat betekent dit voor de titelkansen van Verstappen?

Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Wintertest 2021 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team