Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Perez verwacht sterk Mercedes: "Dat zagen we al in Mexico"

Sergio Perez kijkt met enorme tevredenheid terug op zijn thuisrace in Mexico, al had er meer in kunnen zitten dan de derde plaats. Aankomend raceweekend verwacht de Mexicaan opnieuw een sterk Mercedes te zien.

Perez Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool/Getty Images

Sergio Perez eindigde in zijn thuisrace in Mexico op de derde plaats achter Lewis Hamilton. Even leek een één-twee er nog in te zitten voor Red Bull, maar in de slotfase van de race kwam Perez niet voorbij aan de Mercedes-coureur. Desalniettemin heeft de Mexicaan een fantastische thuisrace gehad, zo laat hij in Brazilië weten aan onder meer RacingNews365.

"Het was een fantastisch weekend. Een combinatie van heel veel factoren maakte het geweldig. Natuurlijk was het prachtig om alle fans te zien en we hebben onszelf ook goed vermaakt hier." Na het dubbele podium voor Red Bull was er reden genoeg voor een feestje bij de Oostenrijkse renstal. "Zondag was erg leuk", aldus Perez.

Ferrari in de weg voor een undercut

Op strategisch niveau zat Red Bull vast, zo legt Perez uit. "Er was een mogelijkheid eerder in de race (voor een pitstop, red.), maar een van de Ferrari-bolides reed in de weg. Als dat niet het geval was geweest, dan hadden we een undercut kunnen proberen. Track position is enorm belangrijk hier, want je kan hier niet zo goed inhalen."

In de race lukte het de Mexicaan dan ook niet voorbij te gaan aan Hamilton. Perez probeerde het meermaals, zonder succes. "We kwamen dichtbij, al kon Lewis de pace weer oppakken aan het einde van de race. Eigenlijk heb ik geen enkele serieuze kans gehad."

Het dubbele podium in Mexico zorgde ervoor dat het gat tussen Mercedes en Red Bull in het constructeurskampioenschap zo goed als gedicht is. Slechts één puntje scheidt de teams. "Het is een enorm krap gevecht", weet ook Perez. "Elk punt kan het verschil gaan maken. We moeten er dus voor zorgen dat we elk weekend perfect handelen."

Perez verwacht sterk Mercedes

Sergio Perez denkt dat het gewoon weer een spannend weekend zal worden, net als in Mexico. Daar had het zomaar anders kunnen zijn als Verstappen niet bij de start de leiding had gepakt, zo denkt de Red Bull-coureur.

"Het zal dicht op elkaar zitten. We zagen dat al in Mexico. Mercedes was daar sterker dan wij in de kwalificatie. Wij waren sterker in de race omdat Max de leiding pakte."

"Als Mercedes aan de leiding was gebleven, dan had het er heel anders uitgezien, denk ik. Het zal dus heel spannend zijn. We zullen zien wie de overhand heeft, zo met de sprintrace ook nog in de mix. We gaan het zien!"

Ook interessant:

Video: de meest bizarre Formule 1-circuits aller tijden

In het verleden zijn er circuits geweest waarbij coureurs en fans
zich wel eens achter de oren hebben gekrabd. RacingNews365 heeft al
deze pareltjes voor je op een rijtje gezet in de onderstaande video.

Formule 1 GP Mexico 2021 RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Analyse Flinke tijdwinst voor Verstappen dankzij Red Bull-upgrade